Így kerüld el a fáradtságot!

Ha fáradt vagy a sok munkától és a nem megfelelő mennyiségű alvástól, ha kora délután rád tör az aluszékonyság, akkor most figyelj! Elárulunk pár tippet, amivel elűzheted a napközben fellépő álmosságot.

 

Friss levegő!

Amennyiben meleg, rossz levegőjű szobában végzed a munkádat, könnyen elálmosodhatsz. Ezért fontos, hogy nyisd ki az ablakot, vagy járj egy kört az irodában, de a legjobb ha lemész az épület elé és mozogsz egy kicsit. Ha liftes épületben dolgozol, válaszd a lépcsőzést, hiszen felpezsdíti a vérkeringést és az anyagcserének is jót tesz, valamint a kedved is jobb lesz.

Mozgás!

Az álmosság és fáradtság leghatékonyabb ellenszere a mozgás. Nincs olyan ember, aki mozgás közben elaludt volna. Ha mélyponton vagy, jót fog tenni az izmaidnak és a szívednek is a mozgás. Nézz meg pár torna-videót, sétálj, kocogj a szabadban, bármilyen mozgásforma jót tesz, amitől felpezsdülsz egy kicsit.

Hideg víz

A hűvös víz kétségkívül élénkítő hatású. Mosd meg az arcodat, a tarkódat, csuklódat, igyál egy pohár hűvös vizet. Ha teheted-és olyan helyen vagy- áztasd a lábadat, vagy tusolj le langyos vízben. Bármelyiket is válaszd, biztosan elillan a fáradtságod. Nem csak a hőmérsékletének, de a csapból kitörő víz nyomásának is köszönhető, hogy élénkebbnek fogod érezni magad.

napkozbenfaradt

Tea vagy kávé

Ha az előbbit választod, akkor vagy maté vagy zöld teát kortyolgass. Ezek hosszú időn át fenn tudják tartani a jó közérzetet, de a kávéval ellentétben nem tapasztalsz majd hangulatingadozást, hirtelen fáradtságot. Ha kávé-függő vagy, akkor szintén ez a két fajta tea segíthet a napi adagok csökkentésében. Naponta minimum két bögre forró teát fogyassz el és pár hét elteltével már nem fogod annyira igényelni a kávét.

Reggelizz!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése! Mindig egyél valamit ébredés után, mert így a vércukorszinted megfelelő lesz és nem fog elnyomni a fáradtság. Ha tovább szeretnél reggel aludni, és éppen csak elkészülni van otthon időd, akkor munkába vagy suliba menet vásárolj valamilyen ízletes és egészséges harapnivalót. A különböző gyümölcsök, teljes kiőrlésű kekszek, a tej mind-mind megfelelnek reggeli gyanánt.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!