Rozmaringos penne
Hozzávalók 5 főre:
250 g tejszín
40 dkg gomba
6 dl paradicsomlé
2 szál rozmaring
30 dkg sajt
1 csokor petrezselyem
40 dkg darált sertéshús
1 csomag penne tészta
só, bors
Forrald fel a tejszínt tejszínt felforraljuk, eközben egy másik edényben pirítsd meg a darált húst, majd öntsd fel a paradicsomlével. Add hozzá a gombát, fűszerezd: sóval, borssal, és add hozzá a rozmaringot.. Ha a tejszín felforrt, keverd össze a darált húsos, paradicsomos szósszal és rotyogtasd egy pár percig. A penne tésztát sós, forró vízben főzd meg, szűrd le és takard be vele egy jénai tál alját. Az elkészült szószt öntsd rá a tésztára, és mehet a sütőbe. 20 perc elteltével gazdagon szórd meg reszelt sajttal. Néhány percig még hagyd a sütőben, hogy a sajt megolvadjon, majd tálaláskor díszítsd rozmaringgal!
Szólj hozzá!