Rozmaringos penne

Hozzávalók 5 főre:

250 g tejszín

40 dkg gomba

6 dl paradicsomlé

2 szál rozmaring

30 dkg sajt

1 csokor petrezselyem

40 dkg darált sertéshús

1 csomag penne tészta

só, bors

Forrald fel a tejszínt tejszínt felforraljuk, eközben egy másik edényben pirítsd meg  a darált húst, majd öntsd fel a paradicsomlével. Add hozzá a gombát,  fűszerezd: sóval, borssal, és add hozzá a rozmaringot.. Ha a tejszín felforrt, keverd össze a darált húsos, paradicsomos szósszal és rotyogtasd egy pár percig. A penne tésztát sós, forró vízben főzd meg, szűrd le és takard be vele egy jénai tál alját. Az elkészült szószt öntsd rá a tésztára, és mehet a sütőbe. 20 perc elteltével gazdagon szórd meg  reszelt sajttal. Néhány percig még hagyd a sütőben, hogy a sajt megolvadjon, majd tálaláskor díszítsd rozmaringgal!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!