Töltött burgonya

Hozzávalók 3 főre:

50 dkg főtt burgonya

1 lilahagyma

1-2 paprika

1-2 paradicsom

10 dkg kolbász/szalonna

10 dkg sonka

10 dkg szalámi

15 dkg reszelt trappista sajt

A Töltött burgonya elkészítése:

A főtt krumplikat vágjuk ketté, és kaparjuk ki a belsejüket. Vegyünk elő egy közepes méretű tepsit, és helyezzük rá őket. Halmozzuk a belsejükbe a szalámit, a kolbászt, illetve amit találunk otthon, és szeretnénk belesütni. A tetejükre helyezzünk ízlés szerint paradicsomot, lilahagymát vagy más zöldségeket. Utolsó lépésként szórjuk meg a jól megtöltött krumplikat reszelt sajttal, és már mehetnek is a sütőbe. Körülbelül 220 fokon süssük őket 30-35 percig. Frissen a legfinomabbak, amikor még olvadt a tetejükön a sok sajt!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!