Sárgabarack krémleves
Hozzávalók 6 főre:
1 kg sárgabarack
20 dkg gyümölcscukor
0,5 l víz
2 dl tejszín
2 db fahéjrúd
1 lime héja
1 csipet szegfűszeg
1 csipet gyömbér
1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
Első lépésként forrázd le a barackot, húzd le óvatosan a héját, és nagyobb darabokra vágva tedd bele is a lábasba. Engedd fel a lábast vízzel, majd egy teatojásba (vagy kisebb szűrőbe) tedd bele a fűszereket, gyümölcs-és vaníliás cukrot, és ezt egyben forrald fel. Miután felforrt, húzd félre a tűzről, vedd ki a teatojást és botmixerrel turmixold krémesre. Hagyd 15 percig hűlni, és csak utána keverd bele a tejszínt, majd tedd vissza egy rottyanásnyi időre a tűzre. Tálaláskor szórhatsz rá egy kevés pirított mandulaforgácsot, vagy kanalazhatsz bele egy gömb vanília fagyit a még pikánsabb íz elérése érdekében.
Szólj hozzá!