Sárgabarack krémleves

Hozzávalók 6 főre:

1 kg sárgabarack

20 dkg gyümölcscukor

0,5 l víz

2 dl tejszín

2 db fahéjrúd

1 lime héja

1 csipet szegfűszeg

1 csipet gyömbér

1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

Első lépésként forrázd le a barackot, húzd le óvatosan a héját, és nagyobb darabokra vágva tedd bele is a lábasba. Engedd fel a lábast vízzel, majd egy teatojásba (vagy kisebb szűrőbe) tedd bele a fűszereket, gyümölcs-és vaníliás cukrot, és ezt egyben forrald fel. Miután felforrt, húzd félre a tűzről, vedd ki a teatojást és botmixerrel turmixold krémesre. Hagyd 15 percig hűlni, és csak utána keverd bele a tejszínt, majd tedd vissza egy rottyanásnyi időre a tűzre. Tálaláskor szórhatsz rá egy kevés pirított mandulaforgácsot, vagy kanalazhatsz bele egy gömb vanília fagyit a még pikánsabb íz elérése érdekében.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5
Megosztás: Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szólj hozzá!