Joghurtos Lángos
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
7 g élesztő
1 dl tej
1 ek. só
2 doboz joghurt
5 ek. langyos víz
olaj
sajt, fokhagyma, tejföl
Amíg az élesztőt felfuttatjuk cukrozott tejben, addig a 2 joghurtot, a lisztet és a sót összekeverjük. A felfuttatot élesztőt hozzáadjuk a tésztához, és addig gyúrjuk, amíg már egyáltalán nem ragad a kezünkhöz. Közben, ha szükséges kanalanként adhatunk hozzá langyos vizet. A buci formára összegyúrt tésztát félretesszük egy meleg helyre, és duplájára hagyjuk megkelni. A sütéshez ujjnyi vastagságú olajat forrósítunk fel egy serpenyőben. Körülbelül maroknyi darabokat csipkedünk ki a tésztából, melyeket kerekre formálunk. Egy lángost 3 percig süssünk oldalanként, de sose hagyjuk őrizetlenül, mert hamar sülnek. A kész lángosokat végül papírtörlőre szedjük ki, alaposan lecsöpögtetve róluk a zsiradékot. Hagyományosan megkenhetjük őket tejfölös-fokhagymás krémmel, a tetejükre pedig reszelt sajtot szórhatunk, de egyéb hozzávalókkal is ízesíthetjük (zöldségek, sonka, egyéb öntetek).
Szólj hozzá!