Paradicsomsaláta

Paradicsomsaláta 4 személyre:
  • 4-5 nagyobb méretű paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb fej lila és 1 vöröshagyma
  • körülbelül 2 evőkanál cukor
  • körülbelül 0,5 dl ecet
  • 2 dl víz
  • ízlés szerint: só, bors, oregánó
Elkészítése:

A paradicsomokat alaposan megmossuk, tetszőlegesen feldaraboljuk (szeletekre vagy gerezdekre) és abba a tálba tesszük, amelyikben tálalni fogjuk a kész salátát. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és hozzákeverjük a paradicsomhoz. Egy bögrébe körülbelül ujjnyi vastagságú cukrot teszünk, erre annyi ecetet öntünk, hogy éppen ellepje (tehát az ecet ne lépje túl a cukor szintjét, csak itassa át), majd felöntjük vízzel, és alaposan elkeverjük. Ha a cukor teljesen feloldódott, akkor hozzákeverjük a paradicsomhoz a levet. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár csipet oregánóval meghintjük (apránként érdemes hozzáadni, nem szükséges annyira túlzásba vinni). Ráöntjük a 3 evőkanál olívaolajat, majd finoman elkeverjük, és a kész salátát a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen (ha ebédre lesz, akkor érdemes még előző este összedobni). Fogyaszthatjuk sült vagy rántott húsok mellé, de akár önmagában is egy könnyed vacsoraként.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!