Görög saláta

Hozzávalók 4 főre:

3 db paradicsom

1 db kígyóuborka

2 db zöldpaprika

1 szál póréhagyma

½ üveg olívabogyó

35 dkg fetasajt

olívaolaj, citromlé, oregánó

Elkészítés:

Vágjuk a paradicsomot cikkekre, a póréhagymát és a paprikát karikákra, az uborkát és a sajtot pedig aprítsuk kockákra. Ízlés szerint felapríthatjuk az olívabogyókat is, de egészben esztétikusabban mutatnak. Egy mély tálba rétegezzük egymásra a hozzávalókat, majd az egészet locsoljuk meg a citromos, oregánós és olívaolajos dresszinggel. Tálalás előtt ajánlott legalább 2-3 órát érlelni hűtőben, de igazából az sem árt, ha a fogyasztást megelőző este készítjük el, hogy valóban összeérjenek az ízek.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5
Megosztás: Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szólj hozzá!