Görög saláta
Hozzávalók 4 főre:
3 db paradicsom
1 db kígyóuborka
2 db zöldpaprika
1 szál póréhagyma
½ üveg olívabogyó
35 dkg fetasajt
olívaolaj, citromlé, oregánó
Elkészítés:
Vágjuk a paradicsomot cikkekre, a póréhagymát és a paprikát karikákra, az uborkát és a sajtot pedig aprítsuk kockákra. Ízlés szerint felapríthatjuk az olívabogyókat is, de egészben esztétikusabban mutatnak. Egy mély tálba rétegezzük egymásra a hozzávalókat, majd az egészet locsoljuk meg a citromos, oregánós és olívaolajos dresszinggel. Tálalás előtt ajánlott legalább 2-3 órát érlelni hűtőben, de igazából az sem árt, ha a fogyasztást megelőző este készítjük el, hogy valóban összeérjenek az ízek.
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5
Szólj hozzá!