Karácsonyi kókuszos linzer
Hozzávalók:
40 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg kókuszreszelék
100 g vaj
4 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
10 dkg nádcukor vagy barna cukor
½ csomag sütőpor
A vajat felmelegítjük a cukorral. Egy nagyobb tálba szórjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojások sárgáját. A cukros felolvasztott vajjal lágy tésztát gyúrunk, és fél órát pihentetjük. Előmelegítjük a sütőt, hogy a tészta is meleg helyen pihenjen, és hogy gyorsabban tudjuk majd sütni. Ha letelt az idő, körülbelül fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Karácsonyra csillagot, fenyőfát, házikót, hóembert vagy angyalt ajánlunk. A kb. 200 fokos sütőben gyorsan kisütjük őket, elég nekik 10-15 perc. Ha tovább szeretnénk fokozni a finomságot, akkor a tojások fehérjéjét robotgéppel verjük kemény habbá, és adjunk hozzá ízlés szerint kókuszreszeléket és cukrot. A habot végül halmozzuk a linzerek tetejére, így semmi sem vész kárba.
Szólj hozzá!