Bazsalikomos krémleves

Hozzávalók:

olívaolaj

1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma

2 kk. liszt

5 dl zöldség alaplé

200 ml főzőtejszín

1 kk mustár

bazsalikom, só, bors ízlés szerint

 

Első lépésként pucoljuk meg a hagymát, vágjuk minél finomabbra, majd a fokhagyma gerezdeket is szabadítsuk meg héjuktól és fokhagymanyomóval nyomkodjuk át őket. A kiválasztott edényben, a felmelegített olajban pirítsuk üvegesre a hagymákat, majd kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet. Miután mindezt picit összepirítottuk, adagoljuk hozzá a tejszínt és az alaplét, természetesen közben folyamatosan kevergessük. Maximum negyedórányi főzés után ízesítsük levesünket a mustárral, sóval és borssal. Az a legjobb, ha friss bazsalikommal fűszerezzük a krémlevest, melynek leveleit a szárról letépjük, megmossuk, kicsit összeaprítjuk és alaposan elkeverjük a levesben. Ellenkező esetben a szárított bazsalikom is megfelelő lehet, azonban nem fog kellőképpen megpuhulni, a leves állagához igazodni. Amennyiben még jobban fel akarjuk dobni a már így is ínycsiklandó krémlevesünket, adhatunk hozzá reszelt parmezánt is. Ha a leves állagával nem vagyunk megelégedve, robotgép segítségével jobban egyneművé varázsolhatjuk.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!