Sztárok bizarr szépségápolási praktikái

A hollywoodi filmgyártás megköveteli a színészektől és színésznőktől, hogy mindig fiatalosak és vonzóak legyenek. A sztárok emiatt nem riadnak vissza a legvisszataszítóbb szépségápolási praktikáktól sem.

A legtöbb ember a kígyókat többnyire csak az állatkertek hüllő termében szereti nézni, és el sem tudják képzelni, hogy az állat hozzájuk érjen. Egy izraeli nő, Ada Barak azonban a kígyók egy egészen új felhasználási módját találta ki. Jeruzsálemi spa szalonjában ugyanis kígyómasszást kínál vendégeinek, amikor is a pácienst hat királypiton masszírozza. A kígyók állítólag ellazítják a nyak és a váll izmait, és oldják a görcsöket, a nyak merevséget és – csodálatos módon – a stresszt is. A kezelés első feltétele az, hogy a személy legyőzze félelmét a kígyók iránt, hiszen ténylegesen kígyók másznak rajta jó pár percig. A kígyómasszást már Amerikában is alkalmazzák, és többek között Angelina Jolie is nagyon kedveli ezt a masszás formát.

bizarr2

A Holt-tenger magas sótartalma miatt kedvelt turistalátványosság, de más szempontból is különleges. Izrael és Jordánia közös természeti csodájához ugyanis rengetegen járnak „sárfürdőzni” is, hiszen az ott található iszap rendkívül jó gyógytermék. 12 nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, mint például káliumot, magnéziumot, kalciumot és nátriumot. Az iszapfürdő hatására a bőr kellemesen sima és selymes tapintású lesz, a körmök pedig fényesebbé és vitamindúsabbá válnak. A Holt-tenger iszapja ma már szappan, tusfürdő és egyéb szépítőszerek formájában is elérhető, tehát nem kell egészen Izraelig utaznunk, ha ki akarjuk próbálni jótékony tulajdonságait. A kissé kellemetlen illatú iszapban több ismert Victoria’s Secret modell mellett Leonardo Dicaprio volt barátnője, Bar Refaeli, továbbá Stacy Keibler is imád fürdőzni.

A már Magyarországon is elérhető, egyik legtermészetesebb pedikűr-technológia a doktorhal kezelés. A doktorhal, vagy más néven Garra Rufa egy kis akváriumban úszik, ahová bele kell tenni lábunkat, hogy az apró halak 15-20 perc alatt szépen lecsipegessék az elhalt hámsejteket. A kezelés egyáltalán nem fájdalmas, esetleg a halak csiklandósak lehetnek egy kicsit, amikor hozzáérnek a bőrhöz. Kecskeméten például 1500 doktorhal végzi a kezelést, amivel így ők is táplálékhoz jutnak. Csak, hogy ismertebb neveket is említsünk: Demi Moore és Sandra Bullock kifejezetten kedvelik ezt a módszert.

Victoria Beckham a méhlepény terápiára esküszik, de ez esetben persze nem emberi méhlepényről van szó. A birkáktól azután veszik le a méhlepényt, hogy a kisbárány megszületett, így az állatot sem kell megölni érte, hiszen szülés után természetes úton válik le a méhlepény. Abból aztán őssejteket vonnak ki, amelyek át tudnak alakulni és akár idomulni is az ember arcbőréhez, így az megfiatalodik és kisimul. Az apró ráncok eltűnnek, a sejtek megtelnek vízzel, ezért az arc is egészségesebbnek hat.

bizarr1

Paris Hilton, a Hilton Hotel fiatal örököse nincs éppen pénz szűkében, ezért is akarta kipróbálni a kaviár terápiát. A kaviárt pedig, mint azt jól tudjuk, aranyárban mérik, és csak a „felső tízezer” engedheti meg magának, hogy ezt az ízletes finomságot fogyassza. Paris viszont ezeket a drága ikrákat a bőrére keni, amik nem mellesleg tele vannak értékes proteinekkel és antioxidánsokkal. A protein feltölti a bőrt, amely így visszanyeri rugalmasságát, és még az erős smink is egyszerűbben lemosható lesz róla. Kim Kardashian-ról is ismert, hogy előszeretettel alkalmazza a kaviárterápiát.

Emma Watson a Harry Potter filmek Hermione Granger-e a csigák testnedvéből készült nappali arckrémet használja, de ahogy a fenti írás is mutatja, vannak ennél bizarrabb szépség praktikák is. Pár kezelést a jövőben természetesen részletesebben is be fogunk mutatni, így talán már nem lesznek annyira félelmetesek.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!