Szemöldökfestés

Bár sokszor nem is gondolnánk, mégis a szemöldök arcunk meghatározó része. A szemöldök színe általában passzol a hajszínhez, ez pedig problémát jelenthet azoknak, akiknek nagyon világos a hajuk. Egyszerű megoldásnak számít a szemöldökfestés.

 

Ez a folyamat nagy precizitást igényel, hiszen a közel található szemek miatt nem szabad, hogy lecsepegjen a festék. Ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy a hajfestéket tilos szempillára és szemöldökre kenni! A fodrász elméletileg tud olyan koncentrációt előállítani, ami nem káros, de inkább az erre kifejlesztett festékeket válasszuk. Legelőször érdemes profihoz, azaz kozmetikushoz fordulni, hogy elvégezze a festést, hiszen ő formára is szedi a szemöldököt megfizethető árért cserébe. Akárcsak hajfestés előtt, itt is érdemes egy próbát végezni a bőrön, hogy még az elején kiderüljön az esetleges allergia. A legjobb terület a fül mögötti bőr, hiszen itt hasonlóan vékony a hámréteg, mint a szem környékén.

Festheted a szemöldöködet világosabbra és sötétebbre is. A drogériákban, kozmetikai boltokban számos készítmény vár, neked csak választani kell belőlük. Ugyan nem olyan széles a paletta, mint hajfestékek terén, de a sötétbarnától egészen a szőkéiig lehet válogatni. Ha elsőre nem találod meg a megfelelő színt, akkor egy kis sminkkel könnyedén lehet javítani a hibát.

szemoldok festes

Maga a festés nem hosszú folyamat, elegendő csupán pár percig a szálakon hagyni a festéket, de ilyenkor is vigyázni kell arra, hogy ne kerüljön a szembe a festék. Az eredmény általában 3-4 hétig tart, függően a szemöldökszálak cserélődésétől és a hajhagymák aktivitásától. Elméletileg nem károsítja a szálakat, de ha attól tartasz, hogy megritkul a szemöldököd, akkor 2-3 naponta kenegesd be ricinusolajjal, ami táplálja a szálakat.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!