Ételek, amelyektől tisztább lesz a bőr

Mindenki ragyogó és tiszta arcbőrről álmodozik. Vannak, akik sok pénzt költenek a drágábbnál-drágább kozmetikumokra, aztán csalódniuk kell. Ahogy a mondás tartja: „a szépség belülről fakad”, ezért érdemes megfigyelni, hogy mit eszel. Az alábbiakban azokat az ételeket fogjuk megvizsgálni, amelyek jótékonyan hatnak a bőrre.

Avokádó

Gyakran lehet találkozni természetes anyagokból álló kozmetikumok összetevői között ezzel a gyümölccsel, ami nem véletlen. Rendkívül gazdag a B-vitamin tartalma, különösen B3-ban bővelkedik, amely elengedhetetlen a bőrirritáció megelőzésében. A telítetlen zsírsavai a hámszövetek nedvességtartalmának megőrzésében segítenek.

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsökben rendkívül sok a C-vitamin, amely erős antioxidánsnak számít. Ez az anyag segít a külső és belső folyamatok alkalmával felszabaduló szabad gyökök megkötésében. Ha ez nem következik be, akkor a sejtek hamarabb használódnak fel, ami egyet jelent az öregedéssel. A C-vitamin elengedhetetlen a kollagén rostok termelődéséhez, amely a bőr feszességéért felelős. Az eper, a málna és az áfonya kiváló bogyós gyümölcsök.

Túró

Rendkívül gazdag szelénben és E-vitaminban, amik szintén erős antioxidánsok. A túró ezen kívül még tele van fehérjével és kalciummal és zsírszegény változata hatalmas löket energiával tölt fel. Bizonyos kutatások szerint még egyes rákfajták megelőzésében is hatékonyan lép fel.

Teljes kiőrlésű gabona

Az ilyen magvak rosttartalma segíti a hatékony tápanyag felszívódását és gyorsítja az anyagcserét is. Ez azért hasznos, mert a bőrhibákat általában a méreganyagok felhalmozódása okozza.

Burgonya

Folsavat, valamint rezet is tartalmaz, amik olyan nyomelemek, amik nem hiányozhatnak a szervezetből. A bőrnek azonban a benne található cink és C-vitamin hasznos, hiszen ezen anyagok fokozzák az elasztin termelődését. Minél kevesebb zsiradékkal érdemes készíteni a burgonyát, hiszen így elkészítve hasznosabb a szervezet számára.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!