Divatos fonatok

Ha nincs ötleted, hogy milyen frizurát készíts az első randira, akkor válassz az alábbi fonatok közül.

A fonott frizura nem túl hivalkodó, hétköznap is viselheted így a hajadat, de egy különlegesebb eseményen is garantált a siker. Az ügyetlenebb kezűeknek ezek elkészítése bonyolultnak tűnhet, de az interneten könnyen utána olvashatsz és nézhetsz a helyes technikáknak, onnantól kezdve pedig már csak idő és türelem kérdése az egész.

Fonott konty

A legegyszerűbb frizura a fonott konty, mely rendkívül elegáns és akár félhosszú hajból is elkészíthető. Kezdésként fésüld hátra a hajadat, mintha copfot szeretnél készíteni, de ne gumizd össze. Válassz le egy nagyobb részt a tetejéből és kezdd el összefonni. Amikor úgy érzed, hogy kezdenek elfogyni a tincsek, fogj hozzá egy újabb adag hajat oldalról, mindezt addig, amíg az egész hajad be nincs fonva. Ha végeztél egy kis hajgumival fogd össze a fonatot. Az egyszerű francia fonásból rendkívül könnyen készíthető konty. Azon a részen, ahol a hajad elválik a fejedtől- a tarkódnál- az ujjad segítségével csinálj egy lyukat és tömd bele a fonat lógó részét, innentől kezdve már csak egy hullámcsatra lesz szükséged, amivel rögzíted a fonatodat, hogy ne essen ki a lyukból. Ha nem szeretnéd, hogy a babahajad össze-vissza repkedjen, akkor egy kevés hajlakkal könnyedén megtudod oldani ezt a problémát.

Fánkkonty fonott kerettel

Ahogyan az előző megoldás, úgy ez is rendkívül elegáns frizurának számít, de ezt már a hosszabb hajú hölgyeknek ajánlom. Gyorsan elkészíthető és megfelel a hétköznapokon és rendezvényeken is egyaránt. Első lépés, hogy összefogod a fejed tetején a hajadat copfban, húzz rá egy fánkkonty-hajgumit. Próbáld meg egyenletesen eloszlatni a hajadat, majd az egészre húzz egy újabb, vékonyabb gumit. A kimaradó hajat óvatosan vezesd le a konty alá és kezdd el egyszerű, hármas fonással összefonni. Az elkészült fonatot tekerd a konty köré, majd néhány helyen rögzítsd hullámcsatokkal.

Fűzőfonás

Ehhez a frizurához leengedett hajra van szükség. Készíts oldalválasztékot, és a frufrudból válassz le egy vastagabb tincset. Kezdd el fonni, majd a választék melletti hajból fogj hozzá mindig újabb adagot. Ezt úgy csináld, hogy közben fokozatosan távolodsz el a választéktól ferdén lefelé. Ha minden tincset befontál a fejtetőn, akkor nem kell mást tenned, mint a maradék hajat végigfonni és a végét összefogni egy vékony hajgumi segítségével. Leginkább az egyenes, középhosszú hajból lehet a legmutatósabban elkészíteni ezt a fonatot.

Látható, hogy nincsen szükség fodrászra, ha egy különleges esemény előtt, az alkalomhoz illő frizurát szeretnél, hiszen könnyedén elkészítheted otthon is, amit elképzeltél.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!