Az állatmintás ruhadarabok viselésének szabályai

Az állatmintás darabok rendkívül népszerűek, hiszen viselője egyszerre nőies és szexi. Vannak azonban olyan alapvető tudnivalók, melyek felett nem lehet elsiklani az állatminták kedvelőinek.

 

Egyszerre csak egyet!

Egy nap csak egy mintát viselj magadon, semmiképpen se keverd a különböző állatszőrre emlékeztető motívumokat. Előfordulhat, hogy színében passzolnának egymáshoz, de ebben az esetben se keverd őket, mert az összkép túl hivalkodó, túl sok lesz. Kellemetlen és zavarba ejtő tud lenni, ha több minta keveredik egy öltözékben, mert aki ránéz nem tudja, hogy hova nézzen. Egy minta is kellőképpen fel hívja a figyelmet.

Ne túlozz!

Ha sikerült megállapodnod egy minta mellett és nem kevered másikkal, még akkor is mértékletesnek kell lenned. Jobb, ha csak egy ruhadarabot és egy kisebb kiegészítőt viselsz, amely állatmintás, az öltözéked többi része legyen egyszínű.

A fekete ereje

A fekete az egyetlen olyan kiegészítő szín, amely tökéletesen kiemeli az állatmintát. A legextrémebb leopárdmintás szoknya, nadrág is visszafogottá válik egy csinos, egyszerű szabású fekete felsővel.

allatminta

Merj kísérletezni!

Azért, mert vannak szabályok, még nem jelenti azt, hogy be is kell tartanod őket. Ha van kedved, nyugodtan próbálj fel első ránézésre vadabb ruhákat. Könnyen lehet, hogy te vagy az az egy kivétel, ami erősíti a szabályt.

A figyelem irányítása

Jobb esetben tisztában vagy vele, hogy mely testrészeid előnyösek, melyekre érdemes a figyelmet irányítani. Mivel az állatmintás darabok rendkívül feltűnőek, érdemes azokon a területeken viselni, amivel nincsen probléma, amire büszke vagy.

Vintage smink

Az állatmintás darabok nagyon jól hangsúlyozhatóak vintage sminkkel. Elmaradhatatlan kellékei a fekete szemceruza, a púder és a vörös rúzs. A sminkmesterek sem tudják miért, de nincs ennél kifejezőbb arcfestés állatmintás öltözékhez.

Helye van a hajadban is!

Előfordulhat, hogy nem vagy annyira magabiztos, hogy egy szoknyával vagy felsővel magadra irányítsd a figyelmet. Ilyen esetekben sem kell lemondanod a kedvelt mintáidról. Számos hajgumit, hajráfot, kendőt és csatot találhatsz, amelyek hamar a kedvenceiddé válhatnak.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 2 Átlag: 3

Szólj hozzá!