Milyen az arcformád? Ilyen fazont válassz!

Idén ősszel igazán változatos lesz a frizura trend, de vajon milyen fazon fog illeni a Te arcformádhoz?

Ősszel a legtöbb nő szeret változtatni a külsején, szeret megújulni, ahogyan a természet. Szűkítve a kört, a legtöbben általában a frizurájukon hajtják végre a legnagyobb változtatást. Mindenki olyan fazonra vágyik, ami a legjobban kiemeli a vonásait. Lássuk, milyen arcformához, mit ajánlanak a fodrászok.

Szögletes arc

Szögletes archoz a hosszú haj illik, nagyobb hullámokkal feldobva. Ez a frizura ugyanis nagyon jól tudja puhítani az erőteljes arcvonásokat. A lépcsőzetes vágás a legjobb döntés, mert az arccsont körül kell a legdúsabbnak lennie a hajnak. Hosszát tekintve minimum vállig érjen, viszont kerülni kell: az egyenes hajat, a bubifrizurát, a szögletesre vágott hajat, a vastag és egyben rövid frufrut.

Ovális arc

Ovális arcformához szinte bármilyen frizura passzol, csak arra kell odafigyelni, hogy ne takarja el a vonásaidat, ne lógjon az arcodba. Gyönyörűen kiemeli az arcformát a fokozatosan vágott haj, de teljesen jól megfelel az egyenesre vágott, kivasalt haj is. Bármilyen hosszúságú frizura tökéletes, lehet rövid, félhosszú vagy hosszú, lehet egyenes és göndör is, amit azonban kerülnöd kell az a tupírozott fazon, hiszen ez nyújtani fogja az arcot, amire nincsen szükség.

Kerek arc

Kerek arcforma esetén a cél, hogy optikailag kicsit nyújtottabbak legyenek a vonások. A legideálisabb, ha minimum vállig ér a hajad, fazonját tekintve pedig előnyös a kicsit kócos, hullámos frizura. A fodrászok szerint például rendkívül jó választás a hátulról előre hosszabbodó vágás. Itt is vannak olyan dolgok, amelyeket jobb elkerülni. Ilyen például az egyenes, lelapított haj, a túlzott göndörség, valamint a copfba összekötött tincsek.

Hosszúkás arc

Hosszúkásabb arccal rendelkező hölgyeknél a cél a rövidítés, szélesítés, amit dús, tépett vagy göndör frizurával nem lőhetsz mellé. Az állig érő, frufrus fazon a legjobb választás, és mindenképpen kerüld a rövid, egyenes megoldásokat.

Szív alakú arc

A szív alakú arcforma esetén nagyon keskeny az állrész, ezért a cél ennek a szélesítése. Ezt a hatást az áll környékén dús, hullámos hajjal érheted el. A legjobb, ha félhosszúra vágod a hajadat és enyhén begöndörítteted. Mindenképpen le kell mondanod a bubifrizuráról, valamint a hosszú, egyenes fazonról.

Színeket tekintve választhatod az unalmasnak kategorizált barnát, hiszen számos árnyalata létezik, amely tökéletes lehet. Választhatod a klasszikus csokoládébarnát, de az egészen világos mézbe hajló árnyalatokat is, a megfelelő fazonnal gyönyörűek és rendezettek lesznek a tincseid.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 3 Átlag: 3.7

Szólj hozzá!