A téli körömlakk trend

A körömlakkozásról megoszlanak a vélemények. Sokan nem bírnak meglenni nélküle, mások ki nem állhatják, de vannak, akik imádják a látványát. Ebben a cikkben most a körömfestés téli divatjáról ejtünk pár szót.

 

Az éppen divatos megoldásoktól eltekintve alapvetően mindig fontos, hogy az öltözékünkhöz színben passzoljon körömlakkunk. Ez elég nehéz ügy, hiszen míg a körömlakk akár egy hétig is rajtunk van, addig a ruháinkat naponta többször cseréljük. A nagyon rikító színektől ezért érdemesebb tartózkodni, és inkább olyanokkal díszíteni körmeinket, melyekhez szinte minden illik. A fekete ezeknek a kritériumoknak megfelelne, de valószínűleg sok mindenkinek túl erős hatásúnak bizonyulna. A téli szezonban divatosak azonban a hófehér körmök is, melyeket dekorálhatunk egyszerű körömdíszekkel, körömmatricákkal, hogy ne legyen olyan snassz.

A karácsony közeledtével az utcákat beborítják az ünnepet idéző fények, így mi is szeretünk ehhez alkalmazkodva kiragyogni a tömegből. Ennek kapcsán szóba jöhetnek arany vagy ezüst színű lakkok, melyek kissé csillámos hatásúak. A hétköznapokra kissé extrémek lehetnek, de hétvégékre, bulikba legalább egyszer érdemes kipróbálni őket. Ha elnyerik tetszésünket, más alkalmakra is felfesthetjük őket.

koromlakk-kar

Nyáron a kissé világosabb, élénkebb színeket preferáljuk, de a hidegebb időszakban szóba jöhetnek a drámai hatású, sötétebb árnyalatok is. Kék, lila, bordó, barna, vörös és ezek variációi mindig tökéletes választásnak bizonyulnak. Sokan ugyan nincsenek kibékülve az ilyen erős tónusokkal, de nekik sem kell lemondaniuk a lakkozásról, hiszen a mostani szezonban a természetes árnyalatok is igen közkedveltnek mutatkoznak. Ez esetekben halvány rózsaszín, krémszín, bézs és világos barna közül válogathatunk.

Amennyiben az igazán természetes hatást kedveljük leginkább, elegendő lehet egy átlátszó, körömerősítő lakk. Ezek amellett, hogy rendkívül ápolt megjelenést adnak egész kezünknek, még ápolják, egészségesebbé is teszik körmeinket. A tökéletes eredményért természetesen szükség van a folyamatos formára vágásra vagy reszelésre. Mi inkább a reszelést javasoljuk, hiszen sokkal precízebb, szebb eredményt lehet általa elérni.

A körömlakkozás, amilyen gyönyörű tud lenni, úgy olyan káros is lehet körmeinkre nézve, ezért érdemes szüneteket tartani. Az állandóan kifestett körmök elgyengülhetnek, törékennyé válhatnak, így egy héten legalább egy napig hagyjuk lakk nélkül pihenni őket.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!