Lábápolás egyszerűen, otthon

Bár a hűvösebb évszakokban nem mutogathattad a lábaidat, elérkezett a tavasz. Az alapvető lábápolást nem szabad elhanyagolni. Mostani cikkünkben eláruljuk azt a néhány lépést, mellyel szépek és puhák lesznek a lábfejeid.

Készíts lábfürdőt

Érdemes időnként -mondjuk havonta- meleg vizes lábfürdőt készíteni. Engedj egy lavorba forró vizet, és csepegtess bele levendulás illóolajat, vagy ha kedveled, akkor fürdősót is. Sokan szeretik a mandula illatú olajokat is, ez köszönhető bőrpuhító hatásának. Helyezkedj el kényelmesen a kanapén vagy a fotelban, készíts magad mellé habkövet és áztasd a lábfejeidet körülbelül 20 percen keresztül. Ez idő alatt, gyengéden dörzsöld át a kővel a talpadat, a lábujjaidat és a sarkadat. Ha kihűlt a víz, öblítsd le langyos, tiszta vízzel a lábadat, majd egy puha törölközővel töröld szárazra.

Körömvágás

A lábfürdő nem csak nyugtató és kellemes, de megkönnyíti a dolgodat körömvágásnál is. A kellően felpuhult körmöket egyenesre kell vágni, nem pedig ívesre. Csipesszel, az ügyesebb kezűek pedig ollóval könnyen kialakíthatják a kívánt formát. A vágás után kerekítsd le kissé a sarkokat, ezzel a lépéssel megelőzheted a gyulladást és a benövést. Szerencsére a lábon lassabban nő a köröm, így elegendő csak 3-4 hetente rövidíteni azokat. A nagyon apró körmű hölgyek ezen a ponton fordítsanak egy kis időt a körömágy visszatologatására. Ha úgy látod, hogy sok felesleges bőr van az említett területen bőrcsipesszel távolítsd el, semmi esetre se ollóval ess neki.

Masszázs, krémezés

Vitán felül áll, hogy a pedikűrözésnek ez a legkellemesebb lépése. Azonban hasznos is, hiszen a lábfejen kevés faggyúmirigy található, ez a bőr kiszáradásához vezethet, de egy megfelelő hidratáló krémmel megakadályozhatod ezt a problémát. A szárazság elsősorban a talpat és a sarkat szokta érinteni, de ez teljesen normális jelenség, hiszen a testsúly ezekre a területekre nehezedik. Egy egyszerű krémbe, csepegtess levendulás illóolajat-izomlazító hatása miatt-és masszírozd át a lábfejedet, ha pedig kedved van hozzá még a vádlidat is.

Lakkozás

Ez a lépés a tökéletes pedikűr megkoronázása. Először mindig alapozó lakkot vigyél fel, hogy megóvd a körmeidet a káros behatásoktól. Innentől kezdve felkerülhet a sötét vagy világos színű körömlakk. Akármilyen szín mellett adod le a voksodat, ügyelj a lakkozásra, ne fesd össze a bőrödet. A művelet végén vigyél fel egy fedőlakkot az eredmény tartósságának érdekében.

Látható, hogy nem szükséges pedikűröshöz rohangálni, hiszen otthon, önmagad is könnyen elvégezheted ezt a folyamatot.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!