A nők leggyakoribb egészségügyi problémái

Sok betegség nehezítheti meg az emberek életét, de vannak olyanok, amik sokkal nagyobb arányban érintik a nőket. Ha tisztában vagy ezekkel a problémákkal, nagyobb eséllyel küzdheted le őket.

Depresszió

Orvosok ugyan vitatkoznak azon a tényen, hogy valóban hajlamosabb-e a női elme a depresszióra. Lehet, hogy csupán arról van szó, hogy a gyengébbik nem nyitottabb a külső segítségre, gyakrabban fordulnak orvoshoz.

Mellrák

A női halálozások 1%-a a mellrák következtében történik. A betegségre való hajlam öröklődhet, de környezeti tényezők is szerepet játszanak kialakulásában. A rendszeres önvizsgálat és a nőgyógyászati szűrővizsgálatok hozzájárulnak a betegség mielőbbi felismeréséhez.

PCOS

A policisztás petefészek szindróma termékenységi problémákat is okozhat, ha nem kezelik. Legjellemzőbb tünete a menstruációs cikluszavar, de sokszor alhasi fájdalom, fokozott szőrösödés is jelezheti a betegséget. Hatékonyan lehet kezelni hormonterápiával, vagy műtéttel, miután a betegek nagy része egészséges kisbabának adhat életet.

Szívbetegség

Általános tévedés, hogy a szív-és érrendszeri megbetegedések férfibetegségnek számítanak. A nők is világszerte szenvednek ilyen problémáktól. Ennek oka a dohányzás, alkoholfogyasztás és egészségtelen táplálkozás lehet. Tartsd meg az ideális testsúlyodat és ezzel máris rengeteget teszel a betegség megelőzéséért.

Szexuális betegségek

Míg a férfiak életét a merevedési zavar nehezítheti, addig a nőknél az izgalmi állapot és az orgazmus elérése jelenthet gondot. A kiváltó okok között felsorolhatjuk a stresszt, a hormonok zavarát, illetve a vonzalom csökkenését. Fordulj orvoshoz, hogy megtudd, lelki, vagy testi problémáról van-e szó.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!