Szépségápolás citrommal

Ha szépségápolásról van szó, és természetes anyagokkal szeretnéd javítani a külső megjelenésedet, akkor mindenképpen a citromot válaszd, ugyanis ez a legsokoldalúbb szépségápolásra alkalmas gyümölcs.

Olcsó, tökéletes fogyókúrához, fogfehérítéshez, és okosan alkalmazva még a hajápoláshoz is kiváló alternatíva. A nagy tavaszi és őszi méregtelenítés idején annyi citromot fogyassz, amennyit csak tudsz. A gyümölcs savtartalmának köszönhetően, hatásosan megszünteti a puffadást és felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal megszabadítja a szervezetet a salakanyagtól, amik elhízáshoz vezetnének. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően a salaktalanítás után, rendkívül jól fejleszti és erősíti az immunrendszert.

Diéta

Alkalmazhatod az egészséges citromdiétát, amelynek lényege, hogy napi szinten minimum 4 dl -alkalmanként 1 dl- frissen facsart citromlevet fogyassz el. Az elsőt reggel ásványvízzel hígítva, éhgyomorra idd meg, a maradék 3 dl-t a nap bármely másik szakában, cukrozatlan teába öntve. Fontos megjegyezni, hogy nagyon egészséges ez a diéta, de két hétnél tovább nem érdemes folytatni.

Néhány évtizeddel ezelőtt a fogfehérítés nem volt olyan ismert és komoly folyamat, mint manapság. Azért, hogy nagyszüleinknek se kelljen lemondani a szép, fehér fogakról alternatív megoldásokat kerestek. A citrom erre a problémára is kiváló megoldást nyújtott és nyújt a mai napig, hiszen a magas savtartalma hatékonyan marja le a szennyeződéseket a fog felszínéről. Azonban még mielőtt rohannál a fürdőszobába citromlével zubogtatni, el kell mondanom, hogy nem szabad túlzásba vinni, mert a sav marja a fogzománcot és kivonja a kalciumot is a fogakból, ezért megfelelő körültekintést igényel a fogfehérítés. A következő recept a legjobb erre a célra. Egy fél citrom levét csepegtesd bele 2 dl langyos vízbe és az alapos fogmosás után öblögess ezzel. Fontos, hogy a citromsavat maradéktalanul eltávolítsd a fogaidról, ezt a leghatékonyabban újabb pohár langyos vízzel tudod megtenni. Ezt a műveletet legfeljebb heti kétszer végezd el, hogy a fogaid a lehető legkisebb mértékben roncsolódjanak.

Hajápolás

A hajápolásban is nagyon jól hasznosítható, főleg a fényét vesztett, zsírosodásra hajlamos hajra kínálják a legjobb alternatívát. Készíts öblítő vizet 2 citromból és negyed liter vízből. Hajmosás után öblíts le a sampont a hajszálaidról, majd lassan, ügyelve arra, hogy mindenhova jusson, oszlasd el a citromos öblítő vizet, és hagyd hatni nagyjából 5 percig. A sav hatására a matt hajszálak fényessé válnak, a fejbőr faggyútermelését pedig visszafogják, ezzel csökkentve a zsírosodást. A fodrászok kifejezetten ajánlják szőke hajú vendégeiknek, mert állítólag ettől még szebb árnyalatban fog tündökölni a hajkorona.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!