Halas lasagne

Hozzávalók 4 főre:

2 szelet halfilé

2 evőkanál olívaolaj

30 dkg spenót

20 dkg konzerv kukorica

3 sorra elegendő lasagne lap

5 dkg margarin

5 dkg liszt

3 dl tej

20 dkg reszelt sajt

só, bors

A halas lasagne elkészítése:

A halszeleteket darabold fel, majd kevés olívaolajon pirítsd meg. A margarint egy lábosban melegítsd fel és folyamatos kevergetés mellett szórd bele a lisztet, ezután lassan-szintén keverés közben- add hozzá a tejet. Addig kell forralni, amíg nagyjából tejszín állagú nem lesz a mártás, ezután még 2-3 percig főzd. Vajazz ki, egy lapos, négyszögletű tepsit, majd önts az aljára egy kevés mártást, erre pedig helyezz egy sor tésztalapot. A tésztára tedd rá a feldarabolt hal felét, némi spenótot és konzerv kukoricát. Ne felejtsd el sózni, borsozni és mártással meglocsolni. Majd következhet még egy réteg, az imént leírtak szerint. A tetejére kerül a harmadik sor tészta, a maradék mártás és természetesen jó sok sajt. Körülbelül 180°-os sütőben 40 perc alatt megsül.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5
Megosztás: Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szólj hozzá!