Sminkeltávolítás lépésről-lépésre

Bőröd egészségének megőrzése érdekében ne hanyagold el a sminklemosást, akkor se amikor hulla fáradtan hazaesel a munkából vagy egy buliból.

 

Ezzel azonban sok problémát idézel elő. Az elhalt faggyú, az egész napos por és a smink olyan réteget képez a bőrödön, ami eldugítja a pórusaidat, ebből adódóan könnyebben képződnek mitesszerek, pattanások, és a bőr is gyorsabban fog öregedni. Ha a szempillaspirált nem távolítod el, éjszaka bekerülhet a szemedbe, ez pedig irritációt okozhat.

A szemfesték eltávolítása

A sminklemosásnál legelőször a szemhéjpúder, a spirált és a szemceruzát kell eltávolítani a bőrről. Válassz gyengéd kozmetikumokat, amelyek nem irritálják a bőrt. Tegyél egy kevés krém állagú lemosót vattakorongra, majd csukott szemmel a külső zug felől, befelé haladva távolítsd el a szemhéjpúdert és a ceruzát. Következő lépésként a szempillaspirál eltávolítása jön, amelyet szintén csukott szemmel felülről lefelé töröld le. Ha teheted próbáld meg kerülni az erőteljes, dörzsölő mozdulatokat, mert ezek felszakíthatják, megnyújthatják az érzékeny bőrt, nem beszélve arról, hogy a szempilláid is könnyen letörhetnek.

sminklemosas

A rúzs eltávolítása

Annak érdekében, hogy a szád ne cserepesedjen ki, mindenképpen el kell távolítanod esténként az ajkaidról. Akárcsak a szemeknél, itt is indulj kívülről és befelé haladva, dörzsölés nélkül töröld le a rúzst. Ezután kend be tápláló ajakbalzsammal a megtisztított felületet.

Az arcbőr tisztítása

Ezen a ponton fontos megemlíteni, hogy a bőrtípusodnak megfelelő készítményt alkalmazz. Száraz bőr esetén olyan terméket használj, ami vegyül vízzel és olajos, krémes állagú. A legjobb arclemosótejek tartalmaznak mosóhatású összetevőket, ezáltal könnyen távolítják el a szennyeződéseket. A zsíros arcbőrhöz használj tisztítógélt, hiszen az arc így is sok faggyút termel, nincsen szükség plusz zsírosító hatású készítményre. Ha érzékeny a bőröd akkor illatanyagmentes kozmetikumot válassz, amelyet körkörös mozdulatokkal oszlass el az arcodon. Ügyelj rá, hogy a szem környékét ne piszkáld, majd egy nedves -szintén illatanyagmentes- törlőkendővel távolítsd el az arclemosót. Utolsó lépésként arctonikkal fertőtlenítsd az arcodat. Válassz inkább alkoholmentes terméket, mert az alkoholtartalmúak szárítják a bőrt, amely az érzékeny bőrűeknek kifejezetten ártalmas. Ezután vékony rétegben vigyél fel egy hidratáló krémet, amely megnyugtatja és táplálja a bőrt.

Nem túl hosszú folyamat, de ha minden alkalommal eltávolítod a napi sminket, sokat tehetsz a bőrödért.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!