Káprázatos csillogás

Közeledik a karácsony és ezzel együtt az év végi hajtás időszaka. A legtöbbünk nem éppen a legjobb formájában lesz, mire eljön az ünnep, ezért most segítünk, hogy hogyan is készítsetek lélegzetelállító sminket.

 

Először kényeztessük arcbőrünket egy lágy és kellemes illatú arcmaszkkal. A teafás maszkok kiválóak erre a célra, ugyanis tisztítják és mattítják a bőrt egyben. Amíg a maszk elvégzi a dolgát, nekünk csupán el kell engednünk magunkat, közben hallgathatunk valami karácsonyi zenét, vagy olvashatunk pár oldalt kedvenc könyvünkből, de a lényeg, hogy vonatkoztassunk el az év végi munkahelyi stressztől. Amennyiben lehúzható a maszk, könnyű dolgunk van, ha mosni kell, akkor kicsit macerásabb, de persze megoldható. Mindkét esetben mossuk át picit hideg vízzel a már maszk-mentes arcunkat, majd töröljük szárazra, és bőrünk máris bársonyos és matt lesz.

kaprazatos2

Ha ezzel készen vagyunk, akkor jöhet az alapozás. Száraz bőrre folyékony alapozót tegyünk, amely víztartalma révén valamelyest regenerálja a bőr pigmentjeit. Könnyebben zsírosodó bőrre elegendő lehet egy leheletnyi púder, mellyel eltűntetjük az olajos csillogást, de közben levegőhöz jutnak a pórusok is. Az alapozót és a púdert mindenképpen próbáljunk meg szépen egyenletesen eloszlatni, melyhez segítséget nyújthatnak a szivacsok, párnácskák vagy akár egyszerűen az ujjaink is. Amennyiben szükségesnek véljük, használjunk korrektort is.

Ezt követően ideje eldönteni, hogy a tekintetet vagy az ajkakat szeretnénk hangsúlyozni, mert ennek tudatában kell elkészíteni a sminket. A szemek kiemelésekor először is meg kell határoznunk, milyen színekkel szeretnénk dolgozni. A szem- és a hajszín, illetve a viselni kívánt ruha is fontos tényező ez ügyben. A legtöbb embernek barna a szeme, melyhez csodálatosan illik a zöld vagy lila szemhéjpúder. A kék szemhez inkább a rózsaszínes, kékes árnyalatok passzolnak igazán, míg a zöld szemszínnel a pasztelles árnyalatok vagy a közkedvelt lila harmonizál. Az ünnepet figyelembe véve eljátszhatunk a csillogó hatású arany vagy ezüst tónusokkal is, akár vegyíthetjük őket az alapszínekkel. A kék szemhez például az ezüstös színek, a barna és zöld árnyalatokhoz pedig az arany néz ki jól. Ne felejtkezzünk el a szempilla festéséről sem, de ez esetben megteszi egy egyszerű, fekete spirál is.

Az, hogy mit szeretnénk jobban kiemelni, sok mindentől függhet, de az első és legfontosabb a kiválasztott ruha és a hozzávaló kiegészítők. Hisszük vagy sem, de az ördög tényleg a részletekben rejlik. A fő elv legyen a harmónia, az összhang, hiszen megjelenésünk részét képezi a cipő, a ruha, a smink, a frizura és a választott kiegészítők is. Ha például fülbevalónk nagyon figyelemfelkeltő, akkor túlzás lehet, ha szemünkön a smink is túl erős. Ilyenkor elegendő lehet csupán szemceruza és spirál használata, nincs szükség még csillámló szemhéjpúderekre is, azonban az ajkakat kiemelhetjük a teljes összeállításhoz illő rúzzsal.

kaprazatos1

A téli hidegben ajkaink sokszor kicserepesednek, ennek nyomait viszont gyorsan szeretnénk eltüntetni. Ez megelőzhető, ha mindig van nálunk ajakbalzsam, illetve ha reggel és este rendszeresen használjuk. Továbbá drasztikusabb módszerként alkalmazhatunk fogkefét is, melyet enyhén nedvesítsünk be vízzel, majd dörzsöljük vele végig a szánkat. A fogkefe sörtéi finoman leszedik a felesleges bőrréteget a szánkról, amelytől selymesen puhává válik. Amennyiben úgy érezzük már nincsenek repedések ajkainkon, akkor áttérhetünk azok kifestésére. Fényes ajakápolót használjunk, ha inkább szemünket emeltük ki jobban, de ha szép ívű a szánk, akkor bátran hangsúlyozzuk ki. Ilyenkor nem árt a száj körvonalát egy a rúzshoz illő kontúrceruzával körberajzolni, és ahogy azt gyerekkorunkban megtanultuk a vonalon belül maradva színezni. A rúzsok palettája is végtelen: az élénk vörös árnyalattól az egészen sötét bordóig bármilyen színnel találkozhatunk. A színválasztáskor felmerülő bizonytalanság esetén szem- és hajszínünkhöz illő rúzst keressünk. A világosabb hajúaknak nem tanácsos a sötét rúzs viselése, és ez fordítva is igaz, hiszen a barna hajhoz sem áll jól az élénk piros rúzs.

A karácsony a szeretet, a békesség ünnepe, így ehhez igazítsuk megjelenésünket is, semmit ne vigyünk túlzásba. Munkahelyi, iskolai karácsonyi összejövetelekre pedig törekedjünk a ruha, a frizura és a smink összhangjára, mely mindig garantált siker.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!