Smink tippek nyárra

A nagy melegben a sminkelés mindig egy picit kellemetlenebb üggyé válik, mint általában. Ez a bejegyzésünk most ezzel kapcsolatban kíván segítséget nyújtani nektek.

Bőrápolás

Ebben az időszakban ciki vagy sem, de beindulnak a verejtékezési folyamatok, ezáltal könnyedén elkenődhet a nagy munkával elkészített sminkünk. Ezzel kapcsolatban először is magával a bőrünkkel kell valamit kezdenünk. Érdemes fokozottabban odafigyelni arcbőrünk tisztítására, és ehhez legjobb, ha olyan készítményeket használunk, melyek a nyári hónapok alatt csökkentik a faggyútermelést. Ideje lecserélni a téli hidegekben használt hidratáló krémeket víz-bázisú termékekre. Akiknek ilyenkor is száraz a bőrük, nyilvánvalóan ugyanúgy ápolják, csak keressenek inkább könnyebben beszívódó krémeket. Optimális választásnak bizonyulhatnak a teafa alapanyagú készítmények, melyek kellően mattítanak és hidratálnak is egyszerre. Azt se hagyhatjuk azonban figyelmen kívül, hogy ilyenkor gyorsabban távozik szervezetünkből a víz. A hidratálás tehát továbbra is fontos, de azt tegyük inkább laza állagú, mattító krémekkel. A tökéletes nyári smink egyik alapvető pontja, hogy milyen állapotban van arcbőrünk, így ezt a lépést senki ne ugorja át.

Az alapozás

Ha bőrünk megfelelő állapotba kerül, akkor kezdhetünk el magán a sminken gondolkozni. Sokan az alapozóval kezdik e tevékenységet, azonban nyáron ez nem igazán tanácsos. A forróságban sokkal fontosabbá válik, hogy bőrünk lélegezhessen, és ha mi alapozóval lekenjük, akkor ez kevésbé válik lehetségessé. Alapozó helyett tehát érdemesebb inkább BB krémeket választani, vagy színezett hidratáló krémeket. Ezek többnyire fényvédő funkcióval is rendelkeznek, ami a nyári időszakban pont jól jön. Ha nagyon ragaszkodunk az alapozóhoz, akkor inkább csak azokra a területekre vigyük fel, amelyekre ténylegesen szükséges. Az ilyen helyi alapozást korrektorral is megoldhatjuk.

Szemfesték

Szemfestéskor a vízálló kozmetikumokat vegyük elő, ha el szeretnénk kerülni sminkünk elkenődését. Szemceruza helyett inkább szemhéjtust vagy szemhéjfilcet használjunk. A szempillaspirállal csak a felső pillákat fessük ki, az alsókat inkább ne, ezzel is csökkenthetjük az elkenődés esélyét. A szemhéjpúdert tanácsos kerülni, ha mégsem tudunk lemondani róla, akkor természetesebb árnyalatúakat, krémesebb állagúakat alkalmazzunk. Mindezt kőpúderrel fixáljuk le a procedúra végén.

Rúzs

Az élénk rúzsok használatát az összhatásban amúgy is visszafogott smink miatt jobb kerülni. Sokkal jobban tud kinézni egy enyhén színezett, fényvédő ajakbalzsam például. Attól nem repedeznek ki az ajkak, de lesz egy pici színűk. Ha mégis az élénk színek rabjai vagyunk, akkor a száj esetében, ajakfilcet használjuk inkább.

Mindent összevetve a természetességre, könnyedségre törekedjünk, és azt tartsuk szem előtt, hogy sminkünk minél fixebb legyen. Higgyétek el, egy lány szebb látványt nyújt smink nélkül, mint elkenődött sminkkel.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!