Nyári ruha összeállítások, melyeket jobb elkerülni

Ahogy beköszönt a kánikula, előkerülnek a rövidebbnél rövidebb nadrágok és szoknyák, ujjatlan felsők, lenge ruhák. A forróság azonban nem kifogás arra, hogy közönségesen öltözködjünk!

Az időjáráshoz alkalmazkodva lehet könnyedebb ruhákba bújni, de azért nem szükséges az alkati adottságokat figyelmen kívül hagyva, ízléstelenül mindent kivillantani.

Nyári öltözködés az ízlés határain belül

Néhányan úgy gondolják, hogy dögös hatást kelthet, ha a csípőnadrágból kilóg a fehérnemű, de ez egyáltalán nem így van. Se a kivillanó fenék, se a kivillanó bugyi nem szexi, csupán borzasztó igénytelenségre utal. Első tippünk tehát, hogy mindenféleképp törekedjünk arra, hogy az imént említett bakit elkerüljük. Ha a nadrág a hibás, mert könnyen lecsúszik, akkor vegyünk fel hozzá övet, és már meg is oldottuk a problémát. Ha maga az alsónemű magasabb, mint a gatya dereka, akkor egyszerűen olyat kell felvenni, amelyik nem fog kikandikálni, vagy legalábbis egy hosszított felsőt.

A nagy hőségben sokan világosabb, lengébb ruhákat vesznek fel, mivel azok nem melegszenek át annyira, azonban ezek gyakran átlátszóak. Ilyen esetben nem követhetjük el azt a hibát, hogy sötét, rikító vagy mintás fehérneműt veszünk fel alá, mivel az egyáltalán nem nyújt szép látványt. Kikerülhető ez a kis baki, ha testszínű vagy világosabb (nem rikító, egyszínű) árnyalatú bugyit és melltartót viselünk az átlátszó ruhadarabok alatt.

Bő vagy feszes ruhák?

Szintén nem túl kellemes ránézni egy nagyon szűk nadrágból kibuggyanó hasra, vagy teltebb csípőre. Az igaz, hogy egy túl bő nadrág látványban még több plusz kilót ad viselőjére, de ugyanez a hatása annak is, ha számunkra szűk gatyába préseljük magunkat. Ez a szabály minden ruhaneműre érvényes, tehát a kettő közötti méretet kell megtalálnunk: öltözékünk ne szorítson, vagy csúszkáljon összevissza, és emellett alkatunk legelőnyösebb oldalát mutathassuk meg. Kevesen mondhatják el, hogy száz százalékban elégedettek testalkatukkal, viszont ezen javíthatunk öltözködésünkkel. Például, ha szebb területeinket hangsúlyozzuk ki az előnytelenebbekkel szemben.

A melltartó kérdése

Rendkívül közönséges a kilógó melltartó esete is. Ezt a hibát is nyáron a legkönnyebb elkövetni, amikor felsőink túl sokat engednek mutatni hátunkból vagy dekoltázsunkból. Manapság már nagy választékban kaphatóak variálható pántú, vagy éppen pánt nélküli szilikon melltartók. Ezeket könnyedén hozzá lehet igazítani a kiválasztott pólóhoz, topphoz, vagy trikóhoz. Az “átlátszó” szilikon pántok azonban már elavult megoldásnak tekinthetőek, így azokat is érdemes hanyagolni.

A nagy nyári meleg ellenére is lehet ízlésesen öltözködni! Nem szükségszerű mindent megmutatni testünkből csupán a hőség miatt. Aki nem bírja a hőséget, az ne közönséges ruhadarabokkal próbálja átvészelni azt, hanem megfelelő folyadékbevitellel (cukros üdítők kerülése), és hűsítő zuhanyokkal.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 3 Átlag: 2.3

Szólj hozzá!