Középkorúan is divatosan

A korod előrehaladtával úgy érezheted, hogy lecsökkennek a lehetőségeid öltözködés terén. A ruhaüzletek polcai között azon morfondírozhatsz, hogy vajon felveheted-e azt a pólót, vagy azt a szoknyát. Eláruljuk a nyílt titkot, mely szerint lehetsz stílusos és nőies 40 év felett is.

A korod csak egy szám, ne befolyásolja a döntéseidet. Ha megtetszik egy ruhadarab, akkor csak azt kell mérlegelned, hogy illik-e az otthoni ruhatáradhoz és az egyéniségedhez. Ha mindkét kritériumnak megfelel a kiszemelt példány, akkor vedd meg nyugodtan, mert jól fogod érezni magad benne. Persze azért ne válassz túl rövid szoknyákat és felsőket, mert talán a fiatalokon megszokhattuk már őket, de valójában elég ízléstelen darabok.

Egyszerűség

Azokat a ruhákat keresd, amelyek nincsenek tele díszekkel és egyszerű, finom vonalvezetésűek. Ezeknek a daraboknak az az előnyük, hogy stílusos kiegészítőkkel rendkívül jól feldobhatóak és egyedivé tehetőek. Akármilyen alkalomról is legyen szó, ezek a minimalista darabok bárhol megállják a helyüket.

Fekete

A középkorúaknak sem kell lemondaniuk az olyan időtlen klasszikusokról, mint például a kis fekete koktélruha. Tartsd készenlétben azért a fekete nadrágokat, blézereket, szoknyákat is. Előfordulhat, hogy kicsit tovább tart míg megtalálod a hozzád legtökéletesebben illő ruhadarabokat, de mindenféleképpen megtérül a befektetett idő és energia.

Természetes dolog, hogy ahogy telnek az évek, a kollagénrostok folyamatosan leépülnek. Sportolással, minőségi kozmetikumokkal lassíthatjuk ezt a folyamatot, azonban el kell fogadnunk, hogy megállítani nem tudjuk. Emiatt olyan darabokat célszerű választani egy idő után, amelyek kevésbé emelik ki a karokat és a combok belső oldalát. Viszont, ha egy területet eltakarsz, hangsúlyozz ki egy másikat.

Ha szép a derekad, nőies a csípőd vagy szép az arcod, akkor nem kell elrejtened csak azért, mert már elmúltál húsz éves. Egyedül arra kell figyelned, hogy az alakod keltsen feltűnést, ne pedig a ruha színe. Egyszóval ne válassz élénk rózsaszín vagy hasonló rikító, feltűnő színű darabokat.

Ha az alakod és a stílusod engedi, nyugodtan bújj testhezálló farmernadrágba vagy leggings-be, de fontos hogy tökéletesen passzoló méretűt vegyél. Ha kisebb nadrágot veszel, mint ami a méreted, könnyen túlsúlyosnak tűnhetsz, még akkor is, ha egy deka felesleg sincsen rajtad.

Abban az esetben, ha tanácstalan vagy a ruhákat illetően, vegyél pár divat magazint, és less el fortélyokat a sztároktól.

Vannak olyan 40-es éveikben járó nők, akik a középkor beköszöntével letesznek a stílusos öltözködésről, mondván „nekem már úgyis mindegy”. Ez helytelen hozzáállás, hiszen középkorúan is ugyanolyan stílusos és egyedi lehetsz, mint a húszas éveidben.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!