Nagy, tavaszi gardróbfrissítés

Itt a jó idő, süt a nap, jön a tavasz. Ilyenkor minden nő kipakolja a szekrényét és elkezdi kiválogatni, hogy mely ruhadarabokra lehet még szüksége a téli kollekcióból, és melyeket süllyeszthet jó időre az ágy mélyére vagy a padlásra. 


Ez a cikkünk most arról fog szólni, hogy mire kell figyelni a frissítéskor. Nos, a
z első alapszabály, amit be kell tartani, a következő: azokat a ruhákat, amelyeket legalább egy éve nem viseltetek, nyugodtan elpakolhatjátok. Biztosak lehettek abban, hogy a következő hónapokban sem fogtok hozzájuk nyúlni. Persze nem kell véglegesen megszabadulni ezektől a daraboktól sem, hiszen a trendek alakulásával még divatossá válhatnak. Azokat a felsőket és nadrágokat viszont érdemes ruhagyűjtő konténerekbe tenni, amelyek már túl sok helyen vannak megfoltozva, esetleg kifakultak vagy itt-ott megnyúltak. Ha évekig nem volt idő megjavítani ezeket, akkor ezután sem lesz.

 

A következő pont a ruhák szortírozása. Azokat a darabokat, amiket már tényleg nagyon régóta nem vettetek fel, vagy már nincsenek túl jó állapotban, azokat érdemes eladományozni. Kidobni butaság lenne, hiszen attól függetlenül, hogy ti nélkülözni tudjátok őket, másoknak igazán jól jöhet. Másik lehetőség, ha mindenképpen meg szeretnétek tartani a “használaton kívüli” ruhákat, hogy gondosan összehajtogatogatjátok – nem begyűritek – őket egy zsákba vagy dobozba, és elteszitek őket a padlásra vagy kamrába. Pár év múlva, amikor előveszitek, igazi kincseket találhatattok benne.

tavaszi gardrob

Harmadik opcióként még felmerülhet a jó állapotú, ám kinőtt ruhák eladása is. Manapság ugyanis számos internetes oldal létezik, ahol a megunt használati tárgyakat, ruhákat nagy eséllyel el lehet adni. Érdemes először szétnézni a weboldalakon az árak tekintetében, hogy ne adjatok meg túl magas vagy túl alacsony árat. Alaposan nézzétek meg az eladni kívánt nadrágot vagy blúzt, találjatok ki egy árat – mi magasabb ár megadását javasoljuk, hogy meglegyen az alkudozás lehetősége –, írjatok a ruhadarabról egy rövid jellemzést, és már csak az érdeklődőkre kell várnotok.

Egy boltba a belépéstől számított 2 percen belül le lehet szűrni a kínálatból, hogy mely fazonok, színek uralkodnak az aktuális trendekben. Mielőtt azonban őrült módjára elkezdenétek próbálgatni és pénzt költeni, gondoljátok végig, hogy a kinézett ruhadarabok beilleszthetőek-e az otthon meglévő darabok közé.

Ha most megfontoltan vásároltok, később annál könnyebb lesz rendezni a gardróbotokat.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!