Karácsonyi ajándékötletek

Az ünnepek előtt igazi kihívást jelent eldönteni, hogy kit szeretnénk megajándékozni és mivel. Rokonok, barátok esetében könnyebb az ügy, de például egy kolléga már nagyobb fejtörést okozhat.

 

Mindenek előtt határozzunk meg egy értékhatárt, hogy mennyi pénzt szeretnénk szánni az ajándékokra, melyet lebonthatunk akár személyenkénti összegekre is. Ha az illető célozgatott rá évközben, hogy minek örülne karácsonyra, akkor próbáljuk meg azt megvenni neki. Amennyiben semmi támpontot nem kaptunk, akkor is igyekezünk a személy stílusának és érdeklődési körének leginkább megfelelő meglepetést kiválasztani.

ajandek2

Férfiak esetében standard ajándéknak számít a bor vagy egyéb szeszesital és a higiéniai csomag. Természetesen tisztálkodni mindenkinek kell, tehát ezzel nehéz mellé lőni, viszont a legtöbb férfi ragaszkodik egy bizonyos márkához. Ha ez az információ nincs a birtokunkban, próbáljuk meg kipuhatolózni, hiszen az örömszerzés a lényeg. Amennyiben a márka megvan, választhatunk, hogy komplett csomagot veszünk, ami szinte mindent tartalmaz, vagy mi állítunk össze egy hasonlót személyre szabottan. Minden férfinak jó választás lehet egy stílusának és korának megfelelő karóra, amely nem csak szép, de praktikus kiegészítője is a megjelenésnek. Ezek mellett még szóba jöhetnek különböző számítógépes kiegészítők, ha tudjuk, hogy a megajándékozni kívánt személy otthonosan mozog e téren, vagy egyszerűen szereti az ilyesmit. Persze ezek csak a sztenderd ajándékok, hiszen ezeknél sokkal testhezállóbb dolgokkal is lehet próbálkozni. Ehhez persze már jobban kell ismernünk az illetőt, de egy hobbihoz vagy akár hivatásához illő ajándék kitűnő lehet.

A nők hagyományos ajándékai a kozmetikumokon kívül a konyhai kiegészítők, esetleg a ruhák. Itt nem árt külön választani a kozmetikai kellékeket és a tisztálkodási szereket, habár mindkettő esetében igaz, hogy csak olyat ajándékozzunk, amiről tudjuk, hogy az illető szívesen használja. Ne adjunk például dekorkozmetikumokat azoknak, akikről tudjuk, hogy nem szokták sminkelni magukat. Jó ötlet lehet egy téli szett, amely tartalmaz egy divatos színű kötött sapkát, sálat és egy pár kesztyűt, de akár egy-egy kiegészítő se rossz választás, hiszen bolondulunk a táskákért és ékszerekért. Persze ha valakiről tudjuk, hogy szeret tenni-venni a konyhában, akkor meglephetjük egy olyan konyhai eszközzel, ami még nincs neki, de szeretné, ha lenne. Szilikonos sütőformák, kerámia bevonatos tepsik, serpenyők mindig jól jönnek. Természetesen a nők esetében is érvényes az érdeklődési körhöz passzoló ajándék. Egy könyv a kedvenc írótól, kézműves tevékenységhez eszközök (fonalak, gyöngyök, festékek), sportfelszerelések és további kellékek.

ajandek

Ha esetleg elfogna minket a tanácstalanság egy-egy személy esetében, akkor vegyünk neki egy érdeklődési körének leginkább megfelelő kupont vagy ajándékutalványt, amit bármikor felhasználhat. Ebből kifolyólag biztosan tudhatjuk, hogy örülni fog az ajándékának, hiszen végső soron önmagának választ. Ez leginkább a könyvek ajándékozásánál jöhet szóba, hiszen tudjuk, hogy a személy szeret olvasni, de nem tudjuk pontosan, hogy milyen témájú könyveket, vagy ki a kedvenc írója. A ruhák vásárlása esetén lehet még praktikus az ajándékutalvány, hiszen úgy elkerülhetjük, hogy rossz méretet, vagy nem az illető stílusához passzoló fazonú és színű ruhadarabokat válasszunk.

Egy ajándék igazából akkor jó, ha tudjuk, hogy az illető vágyik rá, de sok esetben nem venné meg magának, mert a havi költségvetéséből nem akar pénzt rászánni. Ez lehet egy jobb minőségű bortól vagy likőrtől kezdve egy könyvön át egy új táskáig bármi, egyénenként eltérő, hogy mire áhítozik leginkább.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!