Az esküvői ruha kiválasztása

Minden nő életében az esküvője ígérkezik a legszebb napnak. Ezért az arák – érthető módon – arra törekednek, hogy minden tökéletes legyen és úgy sikerüljön, ahogyan azt megálmodták.

Az eljegyzés másnapján – miután felhívták az összes rokont – a hölgyek lázasan belevetik magukat a Nagy Nap tervezésébe. A mostani cikkünk az esküvői ruhákról, és annak kiválasztásáról fog szólni. Arról a ruhadarabról, amely minden nő életében a legfontosabb.

Tervezés, tájékozódás

Mivel az embernek – jobb esetben – csak egy esküvője van, érdemes felfegyverkezni magazinokkal, böngészni az interneten, hogy amikor elérkezik a ruha kiválasztásának az időpontja, ne elképzelések nélkül álljunk oda. Jobb az esküvő előtt pár hónappal már kiválasztani vagy lefoglalni a kiszemelt ruhát, hiszen az esetek többségében az nem passzol teljesen és szükség van néhány igazításra, módosításra. Kifejezetten javasolt előzetesen szemügyre venni a ruhaszalonok kínálatát. (Általában az interneten vannak fent képek a ruhákról.)

Divat vagy testalkat?

Amellett, hogy a legdivatosabb és legszebb ruhát szeretné minden nő, fontos tisztában lenni a testi adottságainkkal. Akinek hibátlan az alakja, lényegében bármilyen ruhát választhat, a méretére igazítják és már viheti is. Tökéletes alakon gyönyörűen mutat egy sellőfazonú ruha, mert az szépen kiemeli a nőies vonalakat. Laposabb hátsóval rendelkező, valamint teltkarcsú hölgyeknél már nem olyan látványt fog eredményezni, amire az ara számít. A hercegnős, báli ruha fazonú ruhák nem ajánlottak az alacsonyabbaknak, annál inkább a magasabb hölgyeknek. Az alacsony menyasszonyoknak kifejezetten jól állnak az egyenes szabású ruhák, mert azok optikailag nyújtják a testet.

Manapság a kismamáknak is készítenek nagyon előnyös és divatos menyasszonyi ruhákat. Vagy olyan ruhát kell választani, amely elfedi a gömbölyödő pocakot vagy olyat, ami kifejezetten kihangsúlyozza azt. Nagy népszerűségnek örvend az ún. empire szabás, valamint minden, ami mell alatt szűkített. Várandós hölgyeknek nem ajánlott fűzős ruhát választani! A fűzős ruhák inkább azoknak a nőknek állnak jól, akiken „van mit fogni”. A nagyon vékony testalkatúaknak pedig nem túl előnyös a fűzős felsőrész viselete.

Egyéb, a választást befolyásoló tényezők

A testalkat és a divat mellett fontos figyelembe venni a külső tényezőket is, mint például a helyszín és az időjárás.

Egy tengerparti esküvőre valami vékony anyagú, egyszerű ruhát tanácsos választani. Semmiképpen ne egy nagy uszályos, tüllös, hercegnős fazonút. Nem passzol a helyszínhez.

Egy nagy templomi esküvőre ne vegyünk fel egyszerű, fehér kiskosztümöt, az inkább a házasságkötő termekbe illik.

Azok a menyasszonyok, akik kicsit később találták meg a Nagy Ő-t (40 éves koruk körül), válasszanak egy kis koktélruhát, vagy az imént említett kosztümöt.

Ne köss kompromisszumokat!

Addig kell járni szalonról szalonra, amíg meg nem találod a tökéletes ruhát, ami árában és stílusában is megfelel. A ruhapróbákra vidd magaddal azokat a személyeket, akiknek adsz a véleményére. Az édesanyádat, a leendő anyósodat, a sógornőidet és a legjobb barátnőidet is. Arra azért figyelj, hogy ne állíts be az egész rokonsággal és az összes vendéggel, mert mindenkinek van véleménye, és mindenki el is mondja azt. Könnyen abba a helyzetbe kerülhetsz, amelyben úgy érezheted, hogy a te véleményed már nem is számít. Ha akár csak egy percre, de felmerül benned a gondolat, hogy nem ez a te ruhád, ne hagyd eltántorítani magad, folytasd a keresést.

Ne feledd, hogy a ruha kiválasztása csak a kezdet. Ha ezt a feladatot „letudtad” jöhetnek a virágosok, az ételkiszállítók és a meghívók. Sok sikert és szerencsét a szervezéshez!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!