Áfonyás muffin

Hozzávalók 8 főre:

38 dkg liszt (helyettesítheted teljes kiőrlésűvel)

2 teáskanál sütőpor

10 dkg margarin (vagy kókuszolaj)

2 tojás

20 dkg cukor (vagy eritrit)

fél citrom leve, reszelt héja

1,5 dl tej

25 dkg áfonya

Elkészítés:

Keverd a tojást a cukorral habosra, majd a lisztet a sütőport, a margarint, a citrom levét és héját, valamint a tejet egy robotgép segítségével keverd össze alaposan. Ezután tedd hozzá a cukros tojást és végül fakanállal keverd hozzá az áfonyát vigyázva, nehogy összetörd. A sütőt melegítsd elő körülbelül 180°-ra. Míg a sütő melegszik, addig töltsd be az tésztát a muffin-sütő formába. Nagyjából 20-25 perc alatt megsül, de akkor már biztosan jó, amikor szép piros a muffin teteje.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5
Megosztás: Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szólj hozzá!