Mentás zöldborsókrémleves
Hozzávalók 4 főre:
olívaolaj
1 db vöröshagyma
35 dkg borsó
1 db kis sárgarépa
1,5-2 l zöldségleves
2 dl tejszín
7-8 menta levél
só, bors
szerecsendió
petrezselyem
2 dl tejszín
7-8 menta levél
Olívaolajon pirítsd meg a hagymát, ha már elkezd pirulni, add hozzá a répát és a borsót, majd hagyd még egy kicsit együtt pirulni az egészet. Amikor a borsó elkezd ráncosodni, öntsd fel zöldséglevessel, add hozzá a petrezselymet, a szerecsendiót, sózd, borsozd, és lassú tűzön főzd meg. Ha megpuhult a borsó és a répa is, botmixerrel pépesítsd a zöldségeket, majd szitán szűrd át a levet, ezután újra visszakerül a tűzre. A tejszínt öntsd egy kancsóba, majd fokozatosan kanalazd hozzá a forró levest. Ezzel a módszerrel lehet megakadályozni, hogy a tejszín kicsapódjon. Amikor kellőképpen felmelegedett a tejszín, öntsd vissza a leveshez, és megint főzd lassú tűzön. Csak melegíteni kell, forralni nem szabad! Végül vedd le a tűzről, tépd össze a mentaleveleket, majd add hozzá a zöldborsóleveshez, és turmixold össze ismét botmixerrel.
Szólj hozzá!