Diétás túrós rétes

Hozzávalók 8 főre:

1 csomag réteslap

50 dkg sovány túró

1 citrom reszelt héja és pár csepp leve

1 csomag vaníliás cukor

2-3 evőkanál méz

kevés olaj

friss vagy aszalt gyümölcsök

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180°-ra, majd keverd össze a túrót, a friss citrom héjával, a levével, a vaníliás cukorral és tedd félre. Szedd szét a réteslapokat -érdemes felhasználás előtt nagyjából fél órával kivenni a mélyhűtőből, hogy kevésbé szakadjon felhasználáskor-, az egyik lapot helyezd rá egy tiszta konyharuhára, kend meg olajjal, ezután tedd rá a második lapot, végezd el az előbbi műveletet, majd jöhet a harmadik lap is. Az előkészített tésztára halmozd a túró felét -kicsit beljebb a szélétől-, ezután ízlés szerint rakj rá aszalt vagy friss gyümölcsöket. Tekerd fel a tésztát, az alatta lévő konyharuha segítségével, majd ugyanígy készítsd el a másik rúd rétest is. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét pedig kend be étolajjal. Az előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsül. Langyosan, kevés porcukorral megszórva tálald!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!