Milyen bőröndöt válasszunk utazásunkhoz?

Egy utazás során sok tényező játszik fontos szerepet, hogy jól érezzük magunkat, és zökkenőmentes legyen az út. Az egyik ilyen tényező a megfelelő bőrönd kiválasztása. Az utazási stílusunk, a csomagolási szokásaink, és az úticélunk függvényében különböző típusú bőröndök közül választhatunk. Most bemutatjuk a leggyakoribb bőrönd típusokat és szempontokat, amelyek segíthetnek megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.

Kabinbőrönd – kézipoggyász

A kabinbőröndök ideálisak rövid utakra, vagy akkor, ha nem szeretnénk a repülőgép csomagterében feladni a poggyászunkat. Méretüknek köszönhetően a repülőgép utaskabinjában is elférnek. Fontos, hogy a légitársaságok eltérő méret- és súlykorlátokat állapítanak meg, így mindig ellenőrizzük a szabályokat foglalás előtt.

Közepes bőrönd

A közepes méretű bőröndök ideálisak egyhetes utakhoz, mivel elegendő helyet biztosítanak a szükséges ruházat és egyéb kellékek számára. Az ilyen bőröndökben könnyebb rendet tartani, mert nagyobbak, mint a kabinbőröndök, de még mindig könnyen kezelhetőek.

Nagy bőrönd

A nagy bőröndök a hosszabb utakra, vagy családi utakra a legmegfelelőbbek. Rengeteg helyet kínálnak, így akár több hetes utazásokhoz is tökéletesen alkalmasak. Azonban ne feledjük, hogy a nagy bőröndök nehezebbek, és nehezebben is kezelhetőek.

Gyerek bőrönd

A gyerek bőröndök különösen a családi utazásoknál lehetnek praktikusak. Léteznek olyan gyerek bőrönd szettek, melyek egy húzható bőröndből és egy hátizsákból áll, melyek a gyerekek számára könnyen hordozhatóak, és egyedi mintájúak. Ezek az utazást szórakoztatóbbá teszik a kicsik számára.

 

Két kerekű bőrönd

A két kerekű bőröndök jó választásnak bizonyulnak, ha rendszeresen kell mozgatni a csomagot, például a repülőtéren. Az ilyen bőröndök könnyen irányíthatóak és stabilak, viszont inkább csak a kisebb csomagokhoz ajánlott.

Négykerekű bőrönd

A négykerekű bőröndök kiválóan alkalmasak és kényelmesek a bőröndök mozgatására. Könnyedén fordíthatók és manőverezhetők, ami könnyebbé teszi a nagy tömegű csomagok kezelését. Emellett még magunk mellett is tolhatjuk, mivel megállnak.

Kemény vagy puha falú bőrönd

A kemény falú bőröndök általában tartósabbak és jobban védik a benne lévő tárgyakat. A puha falú bőröndök viszont sokszor könnyebbek és rugalmasabbak és plusz tároló zsebek találhatók rajtuk.

Mire figyeljünk repülős utazások során?

Repülős utazásoknál az egyik legfontosabb szempont a bőrönd mérete és súlya. Mindig ellenőrizzük a légitársaság által meghatározott korlátokat. Fontos szempont a bőrönd strapabírósága is, mivel a reptéri kezelés során komoly igénybevételnek lehet kitéve.

Az egyes légitársaságoknál más és más méretű kézipoggyászt engednek fel az utastérbe:

  • Az EasyJet fedélzetére felvihető poggyász mérete maximum 45 x 36 x 20 cm,
  • a Ryanairre felvihető méret 55 cm x 40 cm x 20 cm,
  • a Smartwings fedélzetére 55 x 45 x 25 cm kézipoggyászt vihetünk fel,
  • míg a WizzAir fedélzetére 55 × 40 × 23 cm kézipoggyász felvitelét engedélyezik.

Hogyan válasszuk meg a megfelelő bőröndöt?

A bőrönd kiválasztásánál gondoljuk végig, milyen típusú utazásra készülünk, mennyi csomaggal utazunk, és milyen igénybevételnek lesz kitéve a bőrönd. Fontos a bőrönd anyaga, kialakítása, belső elrendezése és a kerekek minősége is. Ezenkívül a bőröndön lévő záraknak is megfelelően kell működniük, hogy biztonságban tudhassuk értékeinket.

 

Egy jól megválasztott bőrönd komfortossá és zökkenőmentessé teheti az utazásunkat. Gondoljuk végig, melyik típus illik leginkább az utazási szokásainkhoz, és figyeljünk a bőrönd minőségére és kialakítására. Ha ezt megfelelően tesszük, utazásaink során a bőrönd már nem lesz gond, hanem a kényelmünk szolgálatában áll.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!