Bangkok – amit nem szabad kihagyni a thai fővárosban I. rész

Bangkok, becenevén a „Kelet Velencéje”

Azok szerencsés egyike vagyok, akik munkájuknak köszönhetően gyakorlatilag nem tudják megszámolni, hogy hányszor jártak ebben a sokszínű ázsiai városban. Összeszedtem gondolataimat és úgy döntöttem, hogy megosztom veletek, hogy a sok látnivaló közül mit érdemes megnézni. A cikk második részében olvashattok majd kihagyhatatlan thai ételekről és tippekről, hogy hol a legjobb a masszázs vagy éppen a vásárlás.

Bangkok látnivalók

Grand Palace

A Nagy Palota Bangkok leghíresebb látnivalója. Próbáljunk meg nyitásra odaérni, hogy elkerüljük a nagy tömeget. A palota hatalmas területen fekszik, ezért lehetőleg szánjunk rá egy egész délelőttöt. Minden bizonnyal élvezni fogunk minden itt eltöltött pillanatot, ugyanis színpompájával úgy érezzük majd, mintha egy mesevilágban lennénk. Mindezt csupán 4000 forintért (500 thai baht). Nem bámulatos?

Bangkok látnivalók

Wat Arun

A Hajnal Temploma egy buddhista templom, ami a Csaophraja folyó mentén található. Visszafogott ruhában lehet csak bejutni, ezért lehetőleg takarjuk el térdeinket, vállainkat és mellkasunkat. Ha ez a fülledt meleg miatt nem megoldható vagy éppen csak véletlenül kötünk itt ki, akkor sincs semmi gond, ugyanis a pénztárnál kölcsönözhetünk hagyományos thai ruhát. A belépőjegy egyébként nagyon olcsó, csupán 800 forintért (100 thai baht). A viszonylag sok lépcső megmászásával feljuthatunk a templom tetejére, ahol gyönyörű a kilátás az egész városra. Ha már itt vagyunk, lefoglalhatjuk egy igazán különleges hajós kirándulást a Csaophraja folyón, ahol bepillantást nyerhetünk, hogy hogyan élnek a helyiek.

Úszó piac

Floating Market

Az Úszó Piac a turisták egyik legkedveltebb látnivalója, ami nem véletlen, hiszen ki ne szeretne csónakázás közben vásárolni. Nemcsak különleges thai gyümölcsöket és zöldségeket vásárolhatunk, hanem ruhákat, kalapokat, sálakat, szuveníreket és még sok más apróságot. Manapság a termékek árai a turistákhoz vannak igazítva, ezért fontos, hogy ne felejtsünk el alkudni (itt se)! Bangkok egyedülálló módon számos úszó piaccal büszkélkedik, így bőven akad választási lehetőségünk. Én viszont a fővárostól 109 km-re található legnagyobb úszó piacot ajánlom, melynek neve Damnoen Saduak. Ezt a túrát a legtöbb hotelben vagy utazási irodában le tudjuk foglalni. Az ár változó, de számolhatunk körülbelül 8000 forintot (1000 thai baht) személyenként.

MBK Center Bangkok

MBK

Teljes nevén Ma Boon Khrong Center, Bangkok egyik legnagyobb és legnépszerűbb bevásárlóközpontja. A nyolc emeletes center több mint 2000 üzlettel rendelkezik, ahol a vásárlás semmikép sem maradhat el. Bármit is keresünk, itt gyakorlatilag megtalálunk mindent a ruhától kezdve, az elektronikai készülékeken át egészen a bútorokig. Ha pedig megéheznénk vásárlás közben akkor érdemes benézni az ételudvarra, ahol hatalmas választék vár minket, így minden bizonnyal találni fogunk kedvünkre valót.

Khao San Road

A Khao San út a pezsgő éjszaki életről híres, tehát ha bulizni szeretnénk vagy egyszerűen csak nem jön álom a szemünkre, akkor irány ez a zsúfolt városnegyed. A rengeteg bár és szórakozóhely mellett találunk éjszakai piacot és természetesen masszázs szalonokat is. Ha pedig elég bevállalósak vagyunk, akkor kipróbálhatjuk a street food-ot, de azért vigyázzunk, nehogy gyomorrontást kapjunk. Főleg, ha nem vagyunk hozzászokva az ázsiai ételekhez, ráadásul itt a higiéniai környezet sem a legtökéletesebb.

Bangkok tuk-tuk

tuk-tuk

A tuk-tuk egy különleges három kerekű, fedett tetejű thai járgány, ami valószínűleg minden turistának a kedvenc közlekedési eszköze. A sofőr mögött két utas fér el viszonylag kényelmesen. A legjobb az, amikor nincs dugó, tudtok gyorsan robogni és a szél repíti a hajadat. Ha viszont mégis egy átlagos taxi mellett döntenétek, akkor mindenképpen a rózsaszínt használjátok, mivel azok regisztrálva vannak és biztonságosak. Azért figyeljetek oda, hogy a taxi óra el legyen indítva rendesen. Bangkokban alapvető szabály, hogy alkudozni kell. Ez a szabály nemcsak akkor érvényes, amikor a piacon vásárolsz, hanem példádul a taxi esetében is.


Olvasd el cikkünk második részét is!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 5 Átlag: 4.8

Szólj hozzá!