Grillezett camembert salátaágyon friss fügével

Grillezett camembert sajt fügével és dióval – igazi ízkavalkád!
Elkészítései idő: 15 perc


Hozzávalók 2 fő részére:
  • 100g madársaláta (helyettesíthetjük rukkolával)
  • 250g grillezett camembert sajt
  • 50g dió
  • 6 nagy érett füge
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 csipetnyi frissen őrölt himalája só és fekete bors

 Elkészítés:

1. Első lépésként a vízitormát (vagy rukkolát) leveleire szedjük, megmossuk, és tetszőlegesen kisebbre vágjuk, majd egy nagyobb tálba tesszük. Ha sietünk, előre csomagolt salátával is dolgozhatunk.

2. Következő lépésként mossuk meg a fügéket és vágjuk szépen negyedekre. Serpenyőben vagy sütőben grillezzük meg őket addig, amíg a fügék puhák és lédúsak lesznek.

3. Ezután a camembert sajtot 8 kisebb darabra vágjuk, majd házi grillen vagy serpenyőben 2-3 percig pirítjuk a szeletek mindkét oldalát, és még melegen egy kevés borssal és sóval szórjuk meg őket.

4. Utolsó lépésként tegyük a vízitorma (vagy rukkola) leveleket egy tányérra és helyezzük rá a grillezett sajtot illetve a fügedarabokat. Szórjuk meg dióval, öntsük rá a mézet és fűszerezzük meg sóval illetve borssal. Ízlés szerint egy kicsit meglocsolhatjuk balzsamecettel is, illetve piríthatunk hozzá paleós vagy teljes kiőrlésű barna kenyeret.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 2 Átlag: 5

Szólj hozzá!