Grillezett camembert salátaágyon friss fügével
Grillezett camembert sajt fügével és dióval – igazi ízkavalkád!
Elkészítései idő: 15 perc
Hozzávalók 2 fő részére:
- 100g madársaláta (helyettesíthetjük rukkolával)
- 250g grillezett camembert sajt
- 50g dió
- 6 nagy érett füge
- 2 evőkanál méz
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 csipetnyi frissen őrölt himalája só és fekete bors
Elkészítés:
1. Első lépésként a vízitormát (vagy rukkolát) leveleire szedjük, megmossuk, és tetszőlegesen kisebbre vágjuk, majd egy nagyobb tálba tesszük. Ha sietünk, előre csomagolt salátával is dolgozhatunk.
2. Következő lépésként mossuk meg a fügéket és vágjuk szépen negyedekre. Serpenyőben vagy sütőben grillezzük meg őket addig, amíg a fügék puhák és lédúsak lesznek.
3. Ezután a camembert sajtot 8 kisebb darabra vágjuk, majd házi grillen vagy serpenyőben 2-3 percig pirítjuk a szeletek mindkét oldalát, és még melegen egy kevés borssal és sóval szórjuk meg őket.
4. Utolsó lépésként tegyük a vízitorma (vagy rukkola) leveleket egy tányérra és helyezzük rá a grillezett sajtot illetve a fügedarabokat. Szórjuk meg dióval, öntsük rá a mézet és fűszerezzük meg sóval illetve borssal. Ízlés szerint egy kicsit meglocsolhatjuk balzsamecettel is, illetve piríthatunk hozzá paleós vagy teljes kiőrlésű barna kenyeret.
Szólj hozzá!