Forralt bor
Hozzávalók:
1 üveg vörösbor
3 dl víz
6 evőkanál cukor
szegfűszeg, fahéj ízlés szerint
4 citromkarika
A bort elkezdjük melegíteni közepes lángon, majd körülbelül 15 perc elteltével tesszük hozzá a vizet, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget. Időnként kevergessük meg, és fél óra elteltével zárjuk el a gázt. További 20-30 percre hagyjuk befedve, hogy a fűszerek jól megízesítsék a meleg italt. Mivel a fahéj és a szegfűszeg darabkák nem oldódnak fel a borban, érdemes átszűrni az egészet egy kancsóba, hogy ne kelljen foglalkozni velük később. Legvégül tegyük bele a citromkarikákat is, és kedv szerint kísérletezhetünk más gyümölcsökkel is. Ez a mennyiség 4-5 bögrényi forralt borhoz elég.
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0
Szólj hozzá!