Sajtos brokkolisaláta

Hozzávalók 4 főre:
30-40 dkg  brokkoli

1 kis pohár tejföl

1 kis pohár joghurt

majonéz

mustár

1 citrom leve

olívaolaj

bors

1 kevés méz

trappista sajtkockák

A brokkolit szedjük rózsáira, áztassuk bő vízbe, és tisztítsuk meg. A szárát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Lobogó, sós vízben addig főzzük, amíg roppanós nem lesz. Fontos, hogy először a szárat főzzük meg, aztán a rózsákat és 4 percnél semmiképpen se tovább! A 4 perc letelte után szűrjük le a brokkolit és várjuk meg, hogy kihűljön. Várakozás közben készítsük el a joghurtos-tejfölös-majonézes-mustáros alapot a többi hozzávalóból, tetszésünknek megfelelően ízesítve. A kihűlt brokkolit vágjuk apróra, kockázzunk mellé trappista sajtot, és óvatosan keverjük össze. Pirítós mellé kiváló ez a saláta.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 3

Szólj hozzá!