Sajtos brokkolisaláta
Hozzávalók 4 főre:
30-40 dkg brokkoli
1 kis pohár tejföl
1 kis pohár joghurt
majonéz
mustár
1 citrom leve
olívaolaj
só
bors
1 kevés méz
trappista sajtkockák
A brokkolit szedjük rózsáira, áztassuk bő vízbe, és tisztítsuk meg. A szárát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Lobogó, sós vízben addig főzzük, amíg roppanós nem lesz. Fontos, hogy először a szárat főzzük meg, aztán a rózsákat és 4 percnél semmiképpen se tovább! A 4 perc letelte után szűrjük le a brokkolit és várjuk meg, hogy kihűljön. Várakozás közben készítsük el a joghurtos-tejfölös-majonézes-mustáros alapot a többi hozzávalóból, tetszésünknek megfelelően ízesítve. A kihűlt brokkolit vágjuk apróra, kockázzunk mellé trappista sajtot, és óvatosan keverjük össze. Pirítós mellé kiváló ez a saláta.
Szólj hozzá!