A zsíros bőr kezelése

Sokan azt hiszik, hogy zsíros bőrrel csak a tinédzserek küzdenek. Azonban ez nincs így, számtalan felnőtt nő küzd a zsíros, aknés bőrrel. Lássuk, hogy mit lehet kezdeni ezzel a problémával.

 
A bőr az első számú védelmi rendszer szervezetünk számára. Véd a kórokozóktól és a hőmérséklet változástól. Ha nem gondoskodsz róla kellő odafigyeléssel, akkor zsírossá, pattanásossá válhat.

A zsíros bőrnek két típusa van. Az olajos és a száraz. Az olajos bőr fénylő, felületén könnyen alakulnak ki aknék, mitesszerek. Száraz bőr esetén ugyanolyan magas a faggyútúltermelés, ugyanúgy kialakulnak a mitesszerek, de eltávolításuk sokkal fájdalmasabb és nehezebb, a bőr vékonysága miatt.

zsirosbor

Mik lehetnek a kialakulásának okai?

A zsíros bőr kialakulására számtalan egészségügyi és természeti tényező van hatással. Ilyen például a helytelen táplálkozás, a fogszuvasodás, valamiféle vitaminhiány, környezeti szennyeződések, melyek eldugítják a pórusaidat és a mozgáshiány is.

Hogyan lehet kezelni?

Léteznek különböző hatásfokú bolti készítmények, amelyek igyekeznek felvenni a harcot a zsíros bőrrel szemben.

A legfontosabb, hogy gondosan válogasd meg a mindennapi kozmetikai termékeket. Jól bevált, régóta forgalomban lévő termékekre add le a voksodat. Tudd, hogy a te arctípusod milyen paraméterekkel rendelkezik és ezekhez mérten válogass. Bőrszárító hatásúak a hagyományos lúgos kémhatású szappanok. Használj ilyen termékeket a mindennap arcmosáshoz. Ha fokozottan zsírosnak érzed a bőrödet akkor érdemes reggel és este is ilyen szappannal arcot mosni.

Szinte elengedhetetlennek számítanak az olyan arctisztítószerek használata, amelyek segítenek meggátolni a pórusok eltömődését. A zsíros bőrű nőknek fontos a heti 3-4 radírozás beiktatása az esti arcápolási rituáléba. (Normál arcbőrrel rendelkezőknek nem szabad heti kettőnél többször radírozni, mert az ő bőrük számára káros hatással is lehet a fokozott hámsejt eltávolítás.) A megtisztított, radírozott arcbőrt, természetesen hidratálni kell, de válassz kevésbé zsíros állagú arckrémet.

A kozmetikai ápoláson kívül különös figyelmet kell fordítani, a szervezeti egyensúlyra is. Napi 2-3 liter folyadékot fogyassz, amikor teheted mozogj egy keveset és kerüld a stresszes helyzeteket.

Nem lehetetlen felvenni a harcot a zsíros bőrrel, csak egy kicsivel több figyelmet kell fordítani az arcápolásra.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!