A világos haj, szempilla és szemöldök átka

A hófehér bőr sok helyen úgymond divatosnak minősül (például Indiában), míg máshol inkább a napsütötte barnát preferálják.

Ettől eltekintve népes tábort tesz ki a hófehér bőrrel született hölgyek csoportja, akik mindegy, milyen bőrárnyalatot szeretnének, a napon úgyis csak leégni tudnak. Ezzel talán még nincs is olyan nagy probléma, hiszen a bőr leégését el lehet kerülni, az viszont már nehézkes az egészben, hogy az ilyen nők szempillája és szemöldöke is nagyon világos szokott lenni. Szemüket tehát nem igazán keretezi és emeli ki semmi, mely túlságosan „nyers” kinézetet eredményezhet. Ez a cikkünk most nekik kíván segíteni néhány tippel a sminkelés terén.

Alapozás

Először is kezdjük a bőr alapozásával, mely a legtöbb nőnél egyszerű: közepes sötétségű alapozót választanak, mely gyakorlatilag tökéletesen passzol bőrszínükhöz. Világos bőr esetében viszont nehéz megfelelő árnyalatú készítményt találni, hiszen sokszor a legvilágosabb is sötétebb, mint az eredeti bőrszín. Persze egy kis szín nem árt, de ilyenkor arra is ügyelni kell, hogy ne csak az arcot fedjük le vele, hiszen a színben eltérő nyak és dekoltázs érdekes megjelenést kölcsönözhet. Amennyiben tehát nagyon elüt az alapozó bőrünk színétől, igyekezzünk jól eldolgozni és ügyelni arra, hogy a kilátszódó területek ne térjenek el árnyalatban túlzottan. Természetesen alapozók tekintetében is érdemes kísérletezni, keresgélni, hátha van majdnem megfelelő árnyalatú. Továbbá sokat segíthet egy már-már fehéres tónusú púder is.

Szemöldök és szempilla

A következő lépés a szemöldök és szempilla kérdése. Nyilvánvalóan a fehér pillák is lehetnek szépek, egzotikusak, ám nem árt kihangsúlyozni őket, hogy jobban kiemeljük a tekintetet. Szempillaspirálnak nyugodtan választhatunk fekete árnyalatot, amennyiben szükséges keressünk dúsító vagy hosszabbító hatásút. A szemöldökök esetében viszont törekedjünk a hajszínhez való alkalmazkodáshoz. Ha esetleg oda vagyunk a „gótikus stílusért”, és hófehér bőrünk mellé hajunkat feketére festettük, akkor értelemszerűen a szemöldök is lehet fekete. Világos hajszín esetében azért érdemesebb világos barnára festeni a szemöldököt. Ezt megtehetjük szemöldök ceruzával, mely nagyon praktikus és hamar véghezvihetjük vele a folyamatot, de beszerezhetünk erre a célra szemöldök-árnyaló készletet, melynél lehetőségünk nyílik az árnyalat kikeverésére.

Utolsó lépésként jöhet maga a szemkontúr és a –héj kifestése. Itt már túlzottan más bánásmódra nem lesz szükség, hiszen a színek tág palettájáról válogathatunk. Nem ajánlatos sötét árnyalatokat választani azért, de például, ha drámai végeredményt szeretnénk elérni, akkor ne féljünk azokhoz sem nyúlni. Egy egyszerű nappali sminkhez részesítsük előnyben a barna kontúrt, bulikba vagy nagyobb eseményekre nyugodtan mehet a fekete is. Szemhéjárnyalóknál hétköznapokra pasztell tónusúakat válasszunk inkább.

Érdemes időt szánni a megfelelő árnyalatú dekorkozmetikumok megtalálására, hogy biztos alapja legyen sminkünknek. Akár rendszeresen festhetjük is hajunkat, járhatunk szoláriumba, de valószínűleg jobb, ha inkább egészségünket tartjuk szem előtt.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 2 Átlag: 4.5

Szólj hozzá!