Feszes hasfal, boldogabb élet(?)

Egy napsütéses délutánon a diófa árnyékában, finom jeges teával a kezünkben lapozgatjuk a kedvenc magazinunkat. A sztárok fényűző élete köszön ránk minden egyes oldalon.

Látjuk a hatalmas, 4 fürdőszobás házukat, megcsodálhatjuk a mesés ruhakölteményeket, amiben a díjátadó gálákon parádéznak, majd lapozunk még kettőt, és a hihetetlen fogyásuk történetét is végigbogarászhatjuk. Csodáljuk őket azért, ami megadatott nekik, és irigykedünk, mert nekünk nem így alakult az életünk. Szeretnénk mi is óceánra néző hálószobát, tökéletes alakot, formás popsit és lapos hasat, ezért gyorsan letesszük az újságot, ott hagyjuk a jeges teát, és szaladunk a tükörhöz. Végignézünk magunkon és nem tetszik az, aki visszanéz ránk. Elkezdünk morfondírozni, hogyan csiszolhatnánk az eddig teljesen megfelelő testünket. A megereszkedett arcbőrünk sorsát – egy ebédszünetben megejtett – botox-kezeléssel elintézhetjük durván 4-5 hónapig. Egy-két jól irányzott szúrás, és kész is. Ha testünk bármely részét szeretnénk átszabatni gondosan utána kell járnunk a dolgoknak. Vegyük példának a hasplasztikát.

Kinek javasolt a hasplasztika?

Azoknak a hölgyeknek és uraknak, akik hasfala megnyúlt nagymértékű elhízás következtében, és előreláthatóan későbbi fogyást követően sem fogja visszanyerni régi formáját. Kismamáknak, akiknek a hasfaluk a szülést követő 1 év után sem nyerte vissza feszességét, továbbá mindenkinek, akiknek a fogyókúrát követő 6 hónap után sem tudott regenerálódni a hasfala. (A beavatkozás nem váltja ki a fogyókúrát, viszont jól kiegészíti azt!)

Kinek NEM ajánlott a beavatkozás?

Azoknak a nőknek, akik még családalapítás és gyermekvállalás előtt állnak. Alapos kivizsgálás vár azokra, akik hasplasztikára adják a fejüket. Ennek célja a szervezet fizikai állapotának felmérése. A vizsgálatok során kiderülhetnek különböző kizáró tényezők.  Például a műtétre nem kerülhet sor, ha az előzetesen kiderül, hogy nagy a komplikációk kialakulásának kockázata. Befolyásolja a műtétet egy előző műtét utáni hegesedés, valamint a hasfal állapota. A dohányzást a hasplasztika előtt 2 héttel abba kell hagyni, utána pedig 2 hétig nem szabad rágyújtani, hiszen ez is hatással van az operáció sikerességére.

Bízzunk az orvosban!

Fontos olyan sebészt választani, aki biztos kézzel bánik a szikével. A műtét előtti konzultáción el lehet mondani az orvosnak az elképzeléseket, valamint az elvárásokat az eredménnyel kapcsolatban. Ő majd korábbi műtétek előtt és után készült képeken bemutatja a várható eredményt. A legtöbb ember tart az orvosi beavatkozásoktól, így ezen a megbeszélésen meg lehet kérni az orvost, hogy mondja el mi fog történni a műtőben.  A plasztikai sebész vízszintes irányú metszést ejt a bikini alsó által eltakart területen. A műtét során eltávolításra kerül a hasfal kitágult, megnyúlt bőre és a hasi zsírfelesleg. Ez az izomzat rekonstrukciójával egyidejűleg történik. A köldök bemetszését követően a has bőrét, illetve a bőr alatti zsírszövetet a bordaívhez igazítja, majd a felesleget eltávolítja. A köldököt helyreállítja miután megfeszítette a bőrt. Zsírleszívást alkalmazva lehetővé válik a környező zsírpárnák eltávolítása is a még szebb eredmény elérése érdekében.

A beavatkozást követő időszak

A hasplasztika után fontos a mértékletes mozgás, amely segíti a gyógyulást és megelőzheti trombózis kialakulását. Az operáció után pár (1-4) éjszakát kell a sebészeten tölteni, ahol a seb tisztulását elősegítő drain csöveket a második nap után távolítják el. A teljes gyógyulásért otthon 1 hétig ágynyugalomra, majd további 2 hét pihenésre van szükség. A varratszedésre a műtét után 2 héttel kerül sor. A hasplasztika után egy kompressziós ruhát kell hordani 3-6 hétig, amely gátolja a savóképződést és elősegíti a szövetek letapadását, a gyors regenerációt.

A műtét eredménye azonnal látható, de a végleges forma csak pár hónappal később alakul ki.

Az imént olvasott információk után úgy gondolom, hogy beigazolódott a mondás, miszerint a szépségért meg kell szenvedni!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 6 Átlag: 3

Szólj hozzá!