Zavarnak a hátadon lévő pattanások? Itt a megoldás!

A háton keletkező pattanások kezelése eddig macerás lehetett számodra, hiszen nem nagyon éred el őket. Most jött el az ideje, hogy eláruljuk a megoldást a strandolást megkeserítő problémára!

A zavaró pattanások nem csak az arcon jelenhetnek meg, hanem lényegében bárhol, ahol találhatóak faggyúmirigyek. Legjellemzőbben a dekoltázson, a háton és a fenék táján alakulhatnak ki. Talán nyáron a legzavaróbbak ezek, hiszen ilyenkor nem lehet elrejteni őket a nyitott, lenge blúzok miatt, de a pattanások megléte minden évszakban fejfájást okozhat. Létezik megoldás, de fontos tisztában lenned azzal, hogy a gyógyulás nem megy egyik napról a másikra.

Mi áll a hátterében?

A hatékony kezelés megkezdése előtt azt kell tisztázni, hogy mi áll a pattanások hátterében. A háton kialakult kellemetlen pattanások leggyakrabban a nem megfelelő szellőzésű anyagok számlájára írható. A műszálas felsők olcsók, de rosszabb minőségük miatt könnyen bele lehet izzadni. Bőrgyógyászok ezért is tanácsolják, hogy inkább pamutból vagy vászonból készült ruhát hordjunk. A másik lehetséges ok az egészségtelen életmód. A túlságosan megterhelt máj a bőrön keresztül választja ki a a méreganyagokat, ez pedig eredményezheti a kis gyulladt, zsíros pöttyök kialakulását.

Kezelés

Felmerülhet a kétségbeesett kérdés, hogy mit lehet kezdeni a pattanásokkal. Először is fertőtleníteni kell a területet, ah teheted valamilyen természetes anyaggal, mondjuk mézzel. Ebben az esetben alaposan be kell kenni a pattanásos területet mézzel, fél órán át hagyni kell hatni, majd bő, langyos vízzel le kell öblíteni. A méz azért kiváló, mert elzárja a pórusokat gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatású. Ezután fontos a hidratálás, hiszen a méz elvonja a nedvességet a bőrből. Bőrgyógyászok az aloe-vera zselét ajánlják erre a célra, de számos hatékony krémet lehet kapni a boltokban is, viszont mindenképpen olvasd el az összetevőket, hogy ne fokozódjon a problémád esetleges allergia esetén.

A teafa olaj is jó lehet erre a célra, hiszen ez szintén antibakteriális hatású termék. Furcsa lehet, de ezt kötelező más olajjal keverni, mert önmagában túl erős lenne. Ha nem kedveled az olajos állagú készítményeket, keverheted testápolóba is, és ily módon használhatod minden este fürdés után.

A kezelés után előfordulhat, hogy kipirosodik a bőr és úgy láthatod, hogy a tüneteid egyre erősebbek, de nem kell kétségbe esni, hiszen ez csak azt jelenti, hogy a bőr üríti ki a méreganyagokat magából.

Amennyire csak tudod kíméld magad az izzadástól, mert ez is nagyban hozzájárulhat a pattanások kialakulásához. Ha hajlamos vagy a túlzott verejtékezésre, akkor használj nyugodtan hintőport, hogy szárazabb legyen a bőröd. Az alkoholtartalmú termékekkel azonban óvatosan bánj, mert azok túlságosan kiszáríthatják a bőrt.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!