Sajtos sült padlizsán
Hozzávalók 4 főre:
- 2-3 közepes padlizsán
- 2-3 paradicsom
- 2 piros paprika
- 2 tömlős natúr sajt
- kb. 10 dkg márványsajt
- zöld fűszerek tetszés szerint
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg reszelt parmezán
- sajt, só, bors, kevés olívaolaj
Elkészítés:
Első lépésként mossuk meg a padlizsánokat. Körülbelül ujjnyi vastagságúra szeleteljük fel, enyhén sózzuk meg, és tegyük félre őket 30 percre. A paradicsomot és a paprikát ez idő alatt szeleteljük fel karikákra. A megpucolt fokhagyma gerezdeket sózzuk meg, a sajtokat reszeljük le. Készítsük el a sajtkrémet a következőképpen: dolgozzuk össze egy tálban a krémsajtot, az összeaprított márványsajtot a zöld fűszerekkel és a fokhagymával, végül borsozzuk meg. Egy közepes tepsit olajozzunk ki, majd a padlizsánkarikákat csorgassuk le és törölgessük szárazra. A következőképpen rétegezzük: padlizsán, egy vékony réteg sajtkrém, majd paradicsom- és paprikaszeletek. Ezt követően újra padlizsánok, és végül a tetejére a maradék sajtkrém. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd a fóliával letakart tepsit, előmelegített sütőben körülbelül 20 percen keresztül süssük, hogy megpuhuljanak a zöldségek. A fóliát levéve, további 5-10 percig süssük, hogy szép piros legyen a teteje.
Szólj hozzá!