Sajtos sült padlizsán

Hozzávalók 4 főre:
  • 2-3 közepes padlizsán
  • 2-3 paradicsom
  • 2 piros paprika
  • 2 tömlős natúr sajt
  • kb. 10 dkg márványsajt
  • zöld fűszerek tetszés szerint
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • sajt, só, bors, kevés olívaolaj
Elkészítés:

Első lépésként mossuk meg a padlizsánokat. Körülbelül ujjnyi vastagságúra szeleteljük fel, enyhén sózzuk meg, és tegyük félre őket 30 percre. A paradicsomot és a paprikát ez idő alatt szeleteljük fel karikákra. A megpucolt fokhagyma gerezdeket sózzuk meg, a sajtokat reszeljük le. Készítsük el a sajtkrémet a következőképpen: dolgozzuk össze egy tálban a krémsajtot, az összeaprított márványsajtot a zöld fűszerekkel és a fokhagymával, végül borsozzuk meg. Egy közepes tepsit olajozzunk ki, majd a padlizsánkarikákat csorgassuk le és törölgessük szárazra. A következőképpen rétegezzük: padlizsán, egy vékony réteg sajtkrém, majd paradicsom- és paprikaszeletek. Ezt követően újra padlizsánok, és végül a tetejére a maradék sajtkrém. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd a fóliával letakart tepsit, előmelegített sütőben körülbelül 20 percen keresztül süssük, hogy megpuhuljanak a zöldségek. A fóliát levéve, további 5-10 percig süssük, hogy szép piros legyen a teteje.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5
Megosztás: Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szólj hozzá!