Bögrés szilvás

Hozzávalók:
3 bögre rizsliszt
1-1,5 bögre nádcukor
2 tojás
1,5 bögre tej
0,5 bögre étolaj
1,5 tk. sütőpor 
kb. 20-25 szem érett szilva

Az első és legfontosabb lépés, hogy válasszunk egy nagyobb (2-3 dl-es) bögrét, hiszen mindvégig ez lesz a mérőeszközünk. Tegyük egy nagyobb tálba a lisztet a sütőporral és a cukorral, üssük bele a két tojást. Adjuk hozzá a tejet és az étolajat, majd egy robotgéppel vagy kézi habverővel keverjük simára a tésztát. Ezt öntsük egy tűzálló tepsibe (az étolaj miatt nem fog beleragadni a tészta). Oszlassuk el egyenletesen, és tegyük rá a kimagozott, félbevágott szilvát. Előmelegített sütőben, 20-30 perc alatt süssük készre. Ha félünk a leragadástól, használjunk sütőpapírt. A tetejére fahéjjal kevert cukrot szórhatunk még melegen. A rizslisztnek köszönhetően lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!