Divatfogalmak, amelyeket érdemes ismerni

Gyakran használjuk, de még többször halljuk a különféle divatfogalmakat, amik jelentését nem biztos, hogy 100%-osan ismerjük. Cikkünkben ezekkel a fogalmakkal fogunk megismerkedni.

 

Androgün

Ez a kifejezés azokat az embereket-inkább modelleket- takarja, akikről nehéz megmondani első ránézésre, hogy férfiak, vagy nők. Ezt a kifejezést mindkét nemre használjuk. Jean Paul Gaultier mutatott be először férfia modellen női ruhákat.

Uniszex

Az uniszex és az előbbi androgün kifejezés erős ellentétben állnak egymással. Az uniszex stílus olyan ruhadarabokat, öltözködési stílusokat takar, amelyek mindegyik nem számára alkalmazhatóak. Általában a sportos stílust nevezik uniszexnek, hiszen nem csorbítja sem a nő nőiességét, sem a férfi férfias mivoltát.

Metroszexuális

Ezt a kifejezést különféle módon értelmezik manapság. Eredeti jelentése nem utal szexualitásra, inkább megjelenési stílusra. Ezt a szót olyan férfiakra használhatjuk, akik sokat adnak külsejükre, megjelenésükre, arcápolásra. Sokkal többet foglalkoznak magukkal, mint egy átlag férfi, vagy akár mint egy nő. Ez a kifejezés egyébként a „metropolitan” és „heteroszexuális” szavak összeillesztéséből jött létre, hiszen általában a nagyvárosi férfiakra jellemző ez a tulajdonság.

divatfogalmak

Überszexuális

A modern Casanova. Egy mondattal így fejezhetnénk ki pontosan, hogy mit is jelent ez a kifejezés. Az überszexuális emberek a metroszexuális férfiak csoportján belül találhatóak. Sikeres, férfias, határozott és sokszor rámenős típusú egyének. Az überszexuális férfiak tehát külsőre és belsőre is megfelelnek a nők álmainak, hiszen ápoltak, divatosak, és rendkívül sikeresek is.

Boyfriend stílus

Ez a stílus arra utal, hogy követői úgy néznek ki, mintha reggel a párjuk ruháiba öltöztek volna. Méretre és fazonra is ez jellemző. Az irányzat magába foglalja a bő, egyenes szárú nadrágokat, farmereket, a férfiingekre emlékeztető darabokat, nyakkendőket és a kalapokat is.

Oversize

Az oversize azt jelenti, hogy túlméretezett. A szükségesnél nagyobb kabátokat, sálakat és lógó nadrágokat is ebbe a kategóriába sorolhatjuk, hiszen ezek felvéve tényleg túlméretezettnek tűnnek. Divatosak a kardigánok, sálak, melyek lazának és egyben szexisnek is néznek ki.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!