Hangolódjunk a tavaszra!

Miért fontos a méregtelenítés tavasszal?

Márciusban, amikor már egyre gyakrabban kezd sütni a nap, kedvet kapunk szabadtéri programokhoz, szívesen mennénk spontán sétákra, kirándulni, azonban ezzel párhuzamosan kimerültség, szédülés, esetleg fejfájás is jelentkezik. Ezen az időszakon hamar átlendülhetünk, ha egy kis időt szakítunk a méregtelenítés fontos feladataira.

Ennek oka lehet az, hogy a téli hónapok alatt, a hidegebb időjárásból és az ünnepekből kifolyólag felszedtünk pár kilót, vagy ha súlyra nem is változtunk, étkezés terén akkor is inkább a kalória- és zsírdúsabb ételeket részesítettük előnyben. Ebből adódóan szervezetünk vitamin és ásványi anyag raktára kissé kiürült, és emellett nagy valószínűséggel a szükségtelen méreganyagok is felgyülemlettek. Annak érdekében, hogy maximálisan élvezhessük a tavaszt, ideje testünket is felfrissíteni, melyhez elengedhetetlen a méregtelenítés!

Testmozgás

Amennyiben télen háttérbe szorítottuk a sportot, akkor lassacskán, aprólékosan szoktassuk vissza magunkat a rendszeres testmozgáshoz. Nem kell tehát rögtön több kilométert lefutnunk, vagy úgy egyáltalán futással kezdenünk. Elsőként megfelelő lehet egy lazább hangvételű torna is, bemelegítéssel az elején, nyújtással a végén. Megerőltető gyakorlatok helyett törekedjünk arra, hogy picit minden porcikánkat átmozgassuk. Pár hétig nem is muszáj ettől az edzéstervtől eltérnünk, csak amikor már késznek érezzük magunkat egy kicsit intenzívebb mozgásformához. Az otthoni torna egyébként sem szokott sokáig tartani, ezért amikor már kihagynánk egy-két edzést, akkor váltsunk valami szabadtérire. Elmehetünk futni, kerékpározni vagy akár úszni is, a lényeg hogy ne otthon legyünk. Nem csupán egészségi szempontokból érdemes elkezdeni tavasszal a rendszeres testmozgást, hanem a rohamosan közelgő bikini szezon miatt is. Alakformálás és a cellulit csökkentésének érdekében ugyancsak tanácsos megkezdeni a sportolást tavasz elején, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen majd kapkodni.

Léböjt-kúra

A méregtelenítés egyértelműen megkíván egy-egy aktívabb méregtelenítő napot, például léböjt-kúra formájában. Ezeken a napokon csak és kizárólag folyadékokat juttassunk szervezetünkbe. Vizet, gyógy- és gyümölcsteákat, frissen facsart, rostos gyümölcs-, zöldségleveket. Ezek segítségével megtisztíthatjuk magunkat belülről és kívülről is. Nem csupán energikusabbnak érezzük majd magunkat, hiszen kívülről is megszépülünk. Bőrünk selymesebb, egyenletesebb tónusú lesz, hajunk erősebb, dúsabb, körmeink pedig egészségesebb állapotba kerülnek. Egy ilyen tisztító kúrát követően azonban számolnunk kell azzal, hogy ásványi anyagok, vitaminok is kiürülnek testünkből, így ezek pótlásáról ne felejtkezzünk meg utólag.

Helyes táplálkozás

A méregtelenítés időszaka után se hanyagoljuk el a tudatos táplálkozást. Elsősorban fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, friss gyümölcsöket és zöldségeket. Tökéletes nassolni való lehet az olajos magvak széles tárháza. A mandula, a mogyoró és a dió finomak és számos létfontosságú ásványi anyagot tartalmaznak. Emellett azért nem éppen kalóriaszegény ropogtatni valók, úgyhogy túlzásokba sem kell esni. Ha önmagukba nem szívesen fogyasztjuk őket, desszertet is készíthetünk belőlük, hiszen ledarálva kiváló sütemény alapanyagként funkcionálhatnak, helyettesíthetik az egészségtelen finomlisztet.

A méregtelenítés tehát több tényezőből tevődik össze: helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás és egy-egy aktívabb léböjt kúra. Ennek segítségével felfrissíthetjük testünket és lelkünket, hogy maradéktalanul kiélvezhessük a tavaszban rejlő szép pillanatokat.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!