Áfonyás-krémsajtos palacsinta
Hozzávalók:
20 dkg áfonya
20 dkg liszt
15 dkg krémsajt
23 dl tej
3 ek. citromlé
2 tojás
3 tk. olvasztott vaj
1 ek. cukor
1 ek. sütőpor
só, vanília, citromhéj
Első lépésként tegyünk a tejbe egy evőkanálnyi citromlevet, és tegyük félre. Ezután mérjük ki a száraz összetevőket egy tálba. A tojásokat válasszuk szét, és a sárgáját egy másik tálban keverjük össze a citromos tejjel, a krémsajttal, a maradék citromlével és a citromhéjjal. Alapos keverés után, fokozatosan adjuk hozzá a száraz összetevőket. A tojásfehérjét habverő segítségével verjük lágy habbá, ezután adjuk a krémhez. Ha túl sűrű lett, akkor egy kis tejjel könnyedén hígíthatjuk, a túl folyós állagon pedig liszttel segíthetünk. Egy serpenyő felforrósítása után vegyük le takarékra a lángot. Öntsünk egy palacsintányi adagot a masszából, oszlassuk el a serpenyőben, majd szórjuk meg áfonyával, és öntsünk rá egy újabb adag masszát. Ezután már csak barnulásig kell sütni a palacsintát.
Szólj hozzá!