Szabályok állásinterjúra

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak az állásinterjúk a nők életében is.  Ilyenkor mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, ezért fontos figyelni arra, hogy milyen öltözékben jelenünk meg a találkozón.

A külsődből sok minden sugárzik, a munkáltató már ez alapján eldöntheti, hogy szeretne-e alkalmazni a későbbiekben. Még a férfiaknak gyakorlatilag elegendő megborotválkozni és nyakkendőt kötni, addig a nőknek sokkal összetettebb a feladat, hiszen mi szeretjük a külsőnket a korunkhoz és a stílusunkhoz igazítani. Az első találkozás kulcsfontosságú, ezért a legkisebb részletre is oda kell figyelni. Olyan apróságokra is, hogy milyen hosszú a szoknya, vagy mennyire visszafogott a megjelenésed. Ezek a szabályok akkor a legfontosabbak, ha a munkáltató nő, hiszen egy nő jobban szemügyre vesz egy másik nőt.

Mint az élet számos területén, úgy az állásinterjún is fontos az első benyomás. Ilyenkor általában a kinézet alapján ítélik meg az embert. Az első benyomáson nagyon nehéz változtatni, ezért fektess különös figyelmet az öltözetedre.

Egy állásinterjún hatványozottan fontos a visszafogottság, még nyáron is, amikor legszívesebben rövid nadrágban és egy lezser felsőben jelennél meg a találkozón. Az ilyen eseményeken a személyiségünket és a tudást kell eladni, pont ezért visszafogottan el kell rejteni egyéb tulajdonságainkat.

allas ruha

Ha kedveled a szoknyákat, akkor egy állásinterjúra mindenképpen térd felé, vagy alá érő darabot válassz. Ha nem szeretnél mellélőni, akkor válaszd az általánosan elfogadott nadrágkosztümöket. Mellőzd a kihívó részleteket.

Felsőruházatot tekintve mindenképpen olyan blúzt válassz, amely takarja a válladat. Ezek a ruhadarabok meggyőzőbbek, komolyabb hatásúak, amire szükség is van ebben az izzasztó helyzetben.

Színben passzoló cipőt és táskát válassz és a harisnyáról se feledkezz meg, mely télen és nyáron is egyaránt fontos! A cipő legyen zárt, hagyd otthon a szandit, és ha lehet a sarka ne legyen túl magas, hiszen nem csak a kinézet számít, hanem az is, hogy tudj benne közlekedni.

Figyelj a színekre, ami nem csak a cipő-táska harmóniájára terjed ki. A konzervatív, visszafogott színek okosabb választásnak bizonyulnak ilyen eseményeken. Jó, ha az alsó ruházat színe megegyezik a felsőruházattal. A szürke és barna ruhadarabok unalmasnak hathatnak, de ha egy élénk színű blúzban jelensz meg, akkor komolytalannak fognak gondolni. Válassz pasztell színeket!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!