Milyen ruhák illenek a hajszínedhez?

Egy felsőnél vagy nadrágnál az elsődleges szempont az, hogy milyen a szabása, formája, és ennek megfelelően jól mutat-e rajtunk.

Öltözködés és a színek

A ruhák színe függhet hangulatunktól, hiszen ha épp kicsattanunk a jókedvtől és tele vagyunk energiával, akkor inkább az élénk árnyalatú felsőket preferáljuk, de persze az alkalom sem elhanyagolható szempont. A fekete kivételével azonban nem minden árnyalat illik az összes hajszínhez.

Ha barna a hajad…

A barna haj önmagában természetességet sugároz, ezért szinte bármilyen színű ruhával harmonizál. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a fakóbb, pasztellszínű felsőket (például a homokszínt, a szürkét és a bézst) jobb elkerülni, mivel túl konzervatív, halvány és unalmas hatást kelthet. A barna hajú hölgyeken ezért sokkal jobban mutatnak az élénkebb, de picit sötétebb árnyalatú ruhák, mint például a sötétebb kék, zöld vagy lila darabok.

Vörös hajszín és az öltözködés

A vörös árnyalatú hajszín rendkívül meghatározó, hangsúlyos, így vigyázni kell, nehogy végül nevetségesen nézzen ki az összhatás. Ha nem túl világos a bőröd, akkor nagyon jól passzolhat hozzád egy fehér vagy egy fekete ruha. Vörös hajszínhez nem igazán ajánlott a narancssárga, a piros vagy a lila, mivel ezek is túl figyelemfelkeltő színek. Tuti befutó lehet viszont a kék (azúrkék, királykék) és a zöld árnyalatai.

Mi illik a fekete hajhoz?

Ahogy szinte minden hajszínhez jól mutat egy fekete felső, úgy a fekete hajhoz is illik majdnem minden szín. Mivel nagyon sötét, így érdemesebb színesebben öltözködni hozzá, feldobni az öltözéket kiegészítőkkel. Természetesen sötétebb tónusok is jól mutathatnak vele, de azért egy teljesen fekete összeállítás inkább kerülendő.

Milyen árnyalatú ruhák passzolnak az ősz hajszínhez?

Ha az évek múlásával szépen lassan megőszülsz, és már nem áll szándékodban festeni a hajadat, akkor mindenféleképpen élénkebb színű ruhákat ajánlatos hordanod. Ezek ugyanis fiatalítanak, míg a sötétebb, komorabb ruhákban idősebbnek tűnhetnek az ember a koránál. Utóbbiakat tehát jobb félretenni. A rikító színek már túlzásként hathatnak, ezért mindenből a picit haloványabb árnyalatot tanácsos előnyben részesíteni.

Hogyan öltözködjenek a szőkék?

A természetes szőke hajszínhez szinte minden esetben világos bőr is párosul, ezért a nagyon sötét vagy a túl világos, halvány színektől még sápadtabbnak tűnhet a tulajdonosuk. Az arany középutat kell megtalálni, tehát az élénkebb, de nem túl fakó színeket, mint például a világoskéket, a türkizt, a rózsaszínt vagy a világoszöldet. Természetesen, a nem túl fehér bőrű, festett szőkékhez passzolhatnak a sötétebb színárnyalatok is, de a fehéret minden esetben jobb mellőzni.

Előfordulhat, hogy vásárlásnál nem is a ruhák szabásával van a probléma, hanem a színűk miatt nem nyerik el tetszésünket. Érdemes tehát nem csak stílus szerint válogatni a ruhadarabokat, hanem árnyalatukat is figyelembe venni, hogy tényleg olyat vegyünk meg végül, ami tökéletesen passzol hozzánk.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 2 Átlag: 4.5

Szólj hozzá!