Csirke pirított zöldségekkel
Hozzávalók 4 főre:
4 db csirkemell
1 dl olaj (lehetőleg olíva)
2 ek. szárított oregánó
só
őrölt fekete bors
2 közepes gerezd fokhagyma
1 db cukkini
1 db padlizsán
1 db nagy lila hagyma
Egy fazékban keverjük össze az olajat, az oregánót, a sót, az őrölt fekete borsot és a fokhagymát. A zöldségeket mossuk meg alaposan, és kockázzuk fel úgy, hogy a héjukat rajtuk hagyjuk. A hagymát azért szabadítsuk meg legfelső rétegétől, és karikákra vágjuk fel. Olajjal kenjünk ki egy jénai edényt, és halmozzuk bele a zöldségeket. Locsoljuk meg az egészet egy kevés olajjal, sózzuk meg, majd hintsük meg egy kevés oregánóval is. A csirkemellet daraboljuk fel, sózzuk meg, és helyezzük a zöldségekre. Először lefedve süssük 20 percig, majd vegyük le az alufóliát, és tegyük vissza a sütőbe még további 10 percre. Ha a hús megsült és a zöldségek megpárolódtak, tálalhatjuk is ezt a finom fogást.
Szólj hozzá!