Citromos-fehércsokis muffin

Hozzávalók:

1 db citrom

3 tojás

20 dkg cukor

12 dkg darált mandula

1/2 teáskanál sütőpor

1 csomag vaníliacukor

70 gramm ricotta

5 dkg fehér csoki

Főzd a citromot forró vízben nagyjából egy órán keresztül, majd vágd ketté és tedd félre, hogy kihűlhessen. Ha már nem forró a savanyú gyümölcs, távolítsd el belőle a magokat, majd héjastól pürésítsd össze az egész citromot robotgép segítségével. Verd fel a 3 db tojást a cukorral, majd add hozzá a kimért darált mandulát, a sütőport, a vaníliát, a ricottát, a citrompépet valamint a feldarabolt fehér csokit. Az így elkészült tésztát adagold muffin formákba, és 180°C-on süsd 25 percen keresztül.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!