Citromos-fehércsokis muffin
Hozzávalók:
1 db citrom
3 tojás
20 dkg cukor
12 dkg darált mandula
1/2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliacukor
70 gramm ricotta
5 dkg fehér csoki
Főzd a citromot forró vízben nagyjából egy órán keresztül, majd vágd ketté és tedd félre, hogy kihűlhessen. Ha már nem forró a savanyú gyümölcs, távolítsd el belőle a magokat, majd héjastól pürésítsd össze az egész citromot robotgép segítségével. Verd fel a 3 db tojást a cukorral, majd add hozzá a kimért darált mandulát, a sütőport, a vaníliát, a ricottát, a citrompépet valamint a feldarabolt fehér csokit. Az így elkészült tésztát adagold muffin formákba, és 180°C-on süsd 25 percen keresztül.
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 3 Átlag: 3.3
Szólj hozzá!