Tepsiben sült tőkehal barna rizzsel és spárgával

Citromos tőkehal – egészséges és könnyű elkészíteni!

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 0,5 kg tőkehal filé
  • 1 csomag előfőzött zacskós barna rizs
  • 1 csomag spárga
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 db citrom
  • 150 ml zsírszegény joghurt
  • 1 db fokhagyma
  • 5 szár friss rozmaring
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt himalája só és fekete bors

Elkészítés:

1. Első lépésként a mártást csináljuk meg, mert hidegen kell a halra önteni. Egy kisebb tálba öntsünk joghurtot, adjunk hozzá sót, borsot, friss citromlevet és 2-3 gerezd apróra összetört fokhagymát. Az így elkészült mártást tegyük a hűtőbe addig, amíg a főétel elkészül.

 

2. Ezután mossuk meg alaposan a koktélparadicsomokat, a citromot, a spárgát és a rozmaring szárakat. Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, és rakjuk egy kis tálkába. A citrom felét felhasználva vágjunk citromkarikákat, és ezeket is helyezzük egy tálkába. A spárgának pedig vágjuk le a fás részeit.

 

3. Egy tepsibe oszlassunk el egy kevés olívaolajat arra fektessük a halat egyben vagy nagyobb darabokban. Erre kerül az előre elkészített mártás. Tehetünk rá vékonyra szeletelt krumplit petrezselyemmel megszórva, de megsüthetjük csak a mártással is.
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 5 Átlag: 2.8

Szólj hozzá!